StoryEditor

V dejisku MS už s Francúzmi aj Angličanmi

21.05.2002, 00:00
Autor:
HNHNSITASITATASRTASR

Do prvého výkopu nadchádzajúcich majstrovstiev sveta vo futbale chýba už len desať dní (31. 5. -- 30. 6.) a do tréningových centier v Japonsku a Kórejskej republike začínajú prichádzať prvé výpravy. Už v nedeľu ráno ako jedna z prvých do dejiska MS pricestovala anglická reprezentácia, ktorej prechodné centrum bude na juhokórejskom ostrove Cheju. Počas týždenného pobytu tu anglickí futbalisti odohrajú dva priateľské zápasy proti Kamerunu a domácej Južnej Kórei. Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Sven-Göran Eriksson dúfa, že sa objaví na trávniku aspoň v časti stretnutia s Kamerunom aj David Beckham, pre ktorého by to bol jeho jubilejný 50. zápas v národnom tíme. Eriksson je optimistom aj v súvislosti so štartom Nickyho Butta. "Verím, že obaja sa na niekoľko minút objavia na ihrisku v stretnutí s Kamerunom, hoci momentálne je to dosť neisté. Beckhamov stav sa zlepšuje a myslím si, že do zápasu MS so Švédskom bude v poriadku," nádejal sa anglický tréner. Najväčšia hviezda "ostrovanov" David Beckham má však okrem nie celkom doliečeného zranenia (zlomená kostička v ľavom chodidle) obavy aj z fanatizmu fanúšikov a chce väčšinu blížiaceho sa šampionátu stráviť v hotelovej izbe. Dvadsaťšesťročný futbalista Manchestru United už má skúsenosti s ázijskými priaznivcami z prípravného turné Manchestru po krajinách Ďalekého východu počas uplynulého leta. "Je nemožné dostať sa z hotela bez toho, aby vás neobkolesil dav ľudí. Fanúšikovia sú tam v permanencii 24 hodín denne, sedem dní v týždni a keď vás zbadajú, idú sa zblázniť," uviedol Beckham. "Keď sme tam boli s Manchestrom pred rokom, bolo to neskutočné. Vyšiel som z hotelovej izby a pri dverách v tom momente stálo 50 ľudí," opisuje svoje obavy Angličan.
Do Japonska včera po pätnásťhodinovom lete pricestovali aj úradujúci majstri sveta a Európy Francúzi. Hráči krajiny galského kohúta absolvovali popoludní prvý ľahký tréning v prímorskom stredisku Ibusuki, ktoré bude najbližších päť dní ich prechodným domovom. "Prostredie v Ibusuki je fantastické, je to hotový raj. Budeme tu mať naozaj výborne možnosti na prípravu," povedal hovorca francúzskeho tímu Philippe Tournon. Francúzi budú mať v Ibusuki k dispozícii dve ihriská. Jedno bude slúžiť výlučne na tréning, na druhom odohrajú zajtra prípravné modelované stretnutie proti japonskému prvoligovému tímu Urawa Reds (3x30 min.). Miestni obyvatelia pripravili francúzskej výprave milé privítanie, hlavné ulice boli lemované francúzskymi štátnymi zástavami a v centre mesta sa objavil transparent Do toho modrí!. "Je to pocta pre celé mesto, že k nám zavítali úradujúci majstri sveta. Chýba nám tu iba Zinedine Zidane," povedal jeden z fanúšikov. Stredopoliar šampióna Ligy majstrov Realu Madrid v sobotu nenastúpil v priateľskom stretnutí proti Belgicku, keďže jeho manželka v sobotu priviedla na svet ich tretieho syna. Populárny "Zizou" by sa však mal pripojiť k tímu zajtra.
V Japonsku sú už aj futbalisti Chorvátska, ktorí prileteli včera na tokijské letisko Narita a odtiaľ sa všetci členovia predbežného 25-členného kádra okamžite presunuli do mesta Tokamači, kde absolvujú záverečné sústredenie pred MS. Domáci organizátori privítali chorvátsku výpravu ohňostrojmi a tradičnou domácou bubnovou hudbou taiko.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 01:42