StoryEditor

Americkému veľvyslancovi chutilo slovenské víno

20.12.2001, 23:00

Nový americký veľvyslanec v SR Ronald Weiser sa už naplno zhostil svojich diplomatických povinností, súčasťou ktorých sú aj spoločenské stretnutia. Má ambíciu pritiahnuť na Slovensko viac amerických investícií, preto medzi prvými prijal pozvanie na večierok medzi podnikateľov v IT biznise, ktorého sa zúčastnili aj viaceré osobnosti národohospodárskeho života a finančníci. CSC Computer Sciences Corporation patrí vo svete k vedúcim firmám poskytujúcim služby v oblasti informačných technológií. Podporuje významné finančné inštitúcie a je partnerom v mnohých priemyselných odvetviach. Svoje 40-ročné know-how v oblasti vývoja a nasadzovania obranných systémov posunulo CSC k strategickým projektom pre inštitúcie, ako NASA, Air Force a ministerstvá obrany mnohých krajín. Spoločnosť sa nepriamo spolupodieľala na projekte raketoplánu Colombia a vyslala do vesmíru vlastného astronauta. Na Slovensku pôsobí od roku 1998.

Foto 1
Hostiteľom bol Miroslav Mikulčík (vpravo), konateľ a generálny riaditeľ CSC Computer Sciences, s. r. o., čo je slovenská "dcéra" nadnárodnej Computer Sciences Corporation so sídlom v USA. Na snímke s manželmi Weiserovcami.
Foto 2
Na večierok prišiel aj podpredseda vlády Ivan Mikloš a bývalý guvernér NBS Vladimír Masár.
Foto 3
V príjemnom prostredí Hradnej vinárne na Bratislavskom hrade kvalitu podávaného moku z vinotéky Trunk ocenil aj ďalší zahraničný hosť, člen Predstavenstva CSC v Rakúsku Peter Sturz, na snímke v spoločnosti ďalšieho konateľa CSC Computer Sciences, s. r. o., Viliama Sálku (vpravo).
Foto 4
Večer spríjemnil výber z muzikálu Hamlet v podaní hlavných predstaviteľov. Úspech zožali najmä výkony Zdeny Studénkovej a mladučkej Miroslavy Partlovej.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/copernicus-2001, menuAlias = copernicus-2001, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
20. apríl 2024 00:04