StoryEditor

Krátko zo zahraničia

26.11.2002, 23:00

BASKETBAL. Po sobotňajšom zápase s Juhosláviou, v ktorom si slovenské basketbalistky definitívne vybojovali účasť na budúcoročných ME v Grécku, čaká dnes o 18.00 hod. SEČ zverenky trénera Petra Kováčika posledný kvalifikačný zápas C-skupiny na pôde Lotyšska. (TASR) u Basketbalisti slovenského majstra Slovakofarma Pezinok zdolali v pondelňajšom úvodnom stretnutí semifinálovej F-skupiny Česko-slovenského pohára v basketbale mužstvo BVV ŽS Brno 83:76. (SITA)
FUTBAL. Liga majstrov dnes pokračuje zápasmi prvého kola druhej fázy v skupinách A a B. Program 1. kola -- skupina A: Bayer Leverkusen -- FC Barcelona, Newcastle United -- Inter Miláno, skupina B: AS Rím -- Arsenal Londýn (stretnutie bude rozhodovať slovenské trio Ľuboš Micheľ, Igor Šramka a Martin Balko), FC Valencia -- Ajax Amsterdam (všetky zápasy sa začínajú o 20.45 hod.). Včerajšie zápasy v skupinách C a D sa skončili po uzávierke HN. (hn)
HOKEJ. Výsledky 28. kola ST extraligy nájdete pre skoršiu uzávierku tejto na s. 2. (hn) u Slovenský hokejista Marián Cisár ukončil včera po vzájomnej dohode predčasne svoje účinkovanie v českom extraligovom klube HC Znojemští Orli. Dôvodom radikálneho kroku boli nezhody útočníka s trénerom Miloslavom Hořavom, ktorý ho zaradil až do štvrtej formácie "orlov". (TASR) u Vedenie slovenského hokejového vicemajstra HKm Zvolen sa dohodlo na podmienkach zmluvy s útočníkom Jozefom Čiernym, ktorého pred niekoľkými dňami prepustili z väzenia na slobodu. K podpisu štvorročného kontraktu príde dnes. (TASR)
OLYMPIZMUS. Špeciálna komisia Medzinárodného olympijského výboru (MOV) plánuje na zasadaní exekutívneho výboru MOV v Mexico City (27. až 29. novembra) predložiť návrh, aby sa olympijské hry v budúcnosti konali len v jednom mieste, a nie v regióne či vo viacerých štátoch naraz. (TASR)
TENIS. Challengerový turnaj v Miláne (50 000 USD), kvalifikácia -- 2. kolo: Sitak (Rus.) -- KROŠLÁK (SR) 7:6 (5), 6:1. (SITA)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 17:04