StoryEditor

FBI sa možno pomýlila

02.01.2003, 23:00

Pakistanský klenotník, 36-ročný Mohammad Asghar sa obáva, že ho americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) zatkne, pretože je "identickou dvojičkou" muža, ktorý je vyobrazený na najnovšom plagáte piatich mužov hľadaných v súvislosti s vojnou proti medzinárodnému terorizmu. FBI tvrdí, že títo muži ilegálne vstúpili na územie USA a varujú, že ich mená a uvedený vek môžu byť fiktívne. CNN informovala, že muži vstúpili do USA zo susednej Kanady. Mohammad Asghar, spoluvlastník obchodu s klenotmi vo východopakistanskom Láhaure, tvrdí, že on je jedným z podozrivých, konkrétne s 33-ročným Mustafom Khanom Owasim, no v USA či v Kanade v živote nebol. Informovala včera britská tlačová agentúra Reuters.
"Najprv som si myslel, že podoba je iba náhodná, no keď niektorí z mojich priateľov poukázali na závažnosť situácie, začal som mať starosti. Obávam sa, že by som sa mohol stať obeťou FBI, obávam sa, čo so mnou Američania urobia," vyhlásil Asghar. FBI tvrdí, že muži vnikli na americkú pôdu 24. decembra alebo približne v tomto čase. Asghar bol však vtedy v Láhaure. Tvrdí, že pred dvoma mesiacmi sa pokúsil vycestovať do Veľkej Británie s falošnými dokladmi, no v Abu Zabí to zistili a deportovali ho späť do vlasti. K dokumentom sa mal dostať prostredníctvom pakistanskej agentúry sprostredkúvajúcej podporu pri vybavovaní víz. Federálna pakistanská vyšetrovacia agentúra ich následne zhabala.
Pakistan je kľúčovým regionálnym spojencom USA v boji proti terorizmu a pomohol pri dolapení viacerých teroristov z radov Al-Kajdy.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
09. máj 2024 01:16