StoryEditor

Niekde halušky, v Tatrách guláš

26.09.2002, 00:00
Autor:
TASRTASR

V prírode najlepšie chutí kotlíkový guláš, čo dobre vedia Tatranci, ktorí chystajú tretie majstrovstvá vo varení "špica gulášu". S volebným má spoločné azda iba to, že ide zväčša o "chlapskú" záležitosť. Organizátori dodajú mäso, cibuľu, zemiaky, papriku a paradajky. Každému z dvojčlenných súťažných družstiev odvážia rovnako. Tajomstvo "špica gulášu" totiž nie je v základných surovinách, ale v pochutinách, ktoré sú súčasťou tajných a osvedčených receptov. Zo zákulisia predchádzajúcich ročníkov preniklo, že nechýbajú rôzne korienky, bobule a bylinky. Samozrejme tatranské, veď ide o tatranský kotlíkový guláš.
Po prvý raz bojovali profesionálni tatranskí kuchári aj neprofesionáli, tzv. gurmáni, o majstrovský titul pred dvoma rokmi. Odhodlanie a všetko potrebné na varenie pod holým nebom si prinieslo sedemnásť dvojíc. Výsledkom bol "špica" guláš a "kopec" zábavy pre súťažiacich i "kibicov". Myšlienka sa ujala a tretí ročník majstrovstiev v zručnosti pri varení kotlíkového guláša sa uskutoční 11. októbra opäť pri hoteli Autis v Dolnom Smokovci.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/publicistika, menuAlias = publicistika, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. apríl 2024 18:41