StoryEditor

"Dvadsaťjednotka" deklasovala Macedónsko

11.09.2003, 00:00
Autor:
TASRTASRHNHN

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov zvíťazila v zápase 7. kvalifikačnej skupiny o postup na majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie v Púchove nad macedónskymi rovesníkmi 5:1. Zverenci trénera Mikuláša Komanického majú pred záverečným súbojom v Portugalsku na svojom konte 6 bodov a definitívne končia kvalifikačný cyklus na predposlednom 4. mieste tabuľky. Hostia nastúpili na štadióne Matadoru povzbudení sobotňajšou remízou s Anglickom zo Skopje (1:1), ale slovenské nádeje rozhodli o svojom víťazstve už do polčasu tromi gólmi. V druhom polčase sa hosťom síce podarilo streliť čestný gól, ale zverenci trénera Komanického prekonali Georgijevskeho dvakrát a tešili sa tak z víťazstva 5:1.
Mirsad Jonuz (tréner Macedónska): Videli sme zaslúžené víťazstvo zo strany domáceho mužstva, hoci rozdiel v kvalite oboch tímov nebol až taký markantný. Ja som mal na súpiske až 15 hráčov mladších ročníkov, ktorých budem môcť použiť v budúcej kvalifikácii.
Mikuláš Komanický (tréner SR): Súhlasím, že rozdiel v kvalite nebol taký veľký. Naša hra nebola dokonalá, mala hluché fázy a svoje zohral i rešpekt zo súperovej remízy s Anglickom. Inak som s výkonom môjho tímu spokojný, škoda, že tak nehral v celej kvalifikácii.
Slovensko "21" -- Macedónsko "21" 5:1 (3:0)
Góly: 18. Ďurica, 31. a 60. Jež (prvý z pok. kopu), 38. Ivanovski (vlastný), 68. Obžera -- 63. Meglenski. Rozhodoval: Abraham (Maď.), ŽK: Doležaj, Ďurica -- Ivanovski, Bajramoski, 1 236 divákov.
SR: Poštrk -- Hricko, Doležaj, Demeter, Ján Ďurica -- Jež (64. Szapara), Držík, Ďuriš (79. Paulík), Ančic -- Kiška, Šesták (55. Obžera)
Macedónsko: Georgijevski -- Markoski, Ivanovski (65. Todorčev), Popov -- Bajramoski, Meglenski, Gligorov (72. Bajrami), Gjoreski -- Masev -- Gešoski, Stojkov (50. Stojanovski)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 17:34