StoryEditor

Najúspešnejší manažéri kvality v SR

Od tohto roka pribudla k Národnej cene SR za kvalitu nová súťaž s názvom 10 TOP manažérov kvality 2002. V júni na stretnutí Klubu kvality ju vyhlásili predseda Rady Národného programu pre kvalitu SR Dušan Podhorský a prezident SSK Ladislav Majchrák. Ako uviedol Podhorský, súťaž je reprezentáciou moderných metód firemného riadenia, ich vývoja a trendov. Cieľom je podľa organizátorov súťaže oceniť osobný prínos manažérov kvality k výkonnosti svojich organizácií a zároveň oboznámiť verejnosť s osobnosťami v oblasti manažérstva kvality v SR. Ocenenie je určené manažérom kvality v organizáciách, ktorí každoročne prispievajú k rozvoju a napredovaniu spoločností, pre ktoré pracujú. Záštitu nad súťažou prevzalo Ministerstvo školstva SR.
Do prvého ročníka sa prihlásilo 22 uchádzačov. Hodnotila sa odbornosť kandidáta v danej oblasti, osobný podiel na budovaní systémov manažérstva kvality, osobný záujem účastníka súťaže o zvyšovanie svojich teoretických i praktických vedomostí i jeho manažérske zručnosti. Prihliadalo sa aj na hospodárske výsledky organizácie za posledné tri roky, cieľavedomé vytváranie imidžu organizácie, v ktorej kandidát pôsobí, jej úspechy na domácom i zahraničnom trhu, ako aj na výsledky sociálnej politiky organizácie. Oficiálne vyhlasovanie výsledkov sa uskutočnilo 5. novembra počas konferencie SSK pri príležitosti Svetového dňa kvality 2002 v Žiline.
10 TOP manažérov
Víťazmi prvého ročníka súťaže 10 TOP manažérov kvality 2002 sa stali (v abecednom poradí): Peter Frischer, U.S. Steel Košice, Lenka Gondová, ŠEVT, Bratislava, Hedvika Ivančenková z Cementárne Lietavská Lúčka, Mária Karaková, ContiTech Vegum, Dolné Vestenice, Igor Krátky, Slovalco, Žiar nad Hronom, Ladislav Kucko, U.S. Steel Košice, Iveta Paulová, Decom Slovakia, Trnava, Ján Roháč, Ceram ČAB, Nové Sady, Marián Šteflík, Slovenské elektrárne -- Atómová elektráreň Mochovce a Miroslav Vaško zo Služby VDI Nitra.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/kvalita-2001, menuAlias = kvalita-2001, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
27. apríl 2024 04:11