StoryEditor

Ferrari F430 sa nebojí defektu

18.10.2004, 00:00

Jednou z najvýznamnejších udalostí nedávno skončeného parížskeho autosalónu bolo predvedenie nového Ferrari F430. Nasledovník Modeny 360 má pneumatiky Goodyear Eagle F1 EMT s technológiou Runflat. Technológia zvýšenej mobility EMT (Extended Mobility Technology umožňuje jazdiť na pneumatikách aj v prípade defektu, a to pri zachovaní výkonu auta i bezpečnosti pasažierov.
Predné vysokovýkonné pneumatiky majú rozmer 225/35ZR19, zadné 285/35ZR19. Nové Ferrari F430 je vybavené 4,3-litrovým vidlicovým osemvalcovým motorom so sklonom valcov 90° a výkonom 490 koní. Dosiahne maximálnu rýchlosť 315 km/h, pričom na 100 km/h zrýchli za štyri sekundy.
"Auto s takým výkonom musí byť vybavené najlepšími pneumatikami, ktoré sú na trhu. Sme hrdí, že si Ferrari vybralo Goodyear Eagle F1 s technológiou Runflat. Práve táto pneumatika ponúka špičkovú výkonnosť, pričom technológia Runflat zaručuje najvyššiu možnú úroveň bezpečnosti v prípade, ak vodič dostane vo vysokej rýchlosti defekt," povedal Jean Jacques Wiroth, riaditeľ predaja továrenského vybavenia a marketingu pre Európu, Stredný východ a Afriku.
Na pneumatikách s technológiou Runflat od firmy Goodyear možno jazdiť aj v prípade defektu alebo úplnej straty tlaku. Spevnené bočné steny sú vyrobené z inovatívnej gumy (schopnej niesť hmotnosť vozidla), čo ju udrží na disku dokonca aj vtedy, ak je pneumatika úplne bez vzduchu.
Inovácie firmy Goodyear udávajú krok v automobilovom priemysle už vyše 100 rokov a Goodyear je najväčší výrobca pneumatík na svete. Spoločnosť vyrába nielen pneumatiky, ale aj produkty z technickej gumy a chemikálie vo viac ako 80 továrňach v 28 krajinách sveta. Firma zamestnáva po celom svete okolo 85 000 ľudí. V súčasnosti je táto firma svetovým lídrom vo výrobe pneumatík Runflat. Jej výrobky nájdete na takých slávnych automobiloch, ako je Chevrolet Corvette, modely BMW, Mini, Mercedes-Benz, Maserati, atď.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 05:11