StoryEditor

213. schôdza 3. apríla

05.04.2002, 00:00


Vláda SR prerušila rokovanie
-- o Návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa Občiansky zákonník.
-- o predbežnom koncepčnom zámere Projektu modernizácie systému zdravotníctva.
Vláda SR s pripomienkami schválila
-- Návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákona č. 140/1961 Zb. Trestný zákon v znení neskorších predpisov. Návrhom zákona sa upravujú najmä ustanovenia, ktoré je nevyhnutné doplniť alebo zmeniť v súvislosti s uzavretím 24. kapitoly (spolupráca v oblasti spravodlivosti a vnútorných záležitostí) v prístupovom procese do Európskej únie. Návrh zákona upravuje nové trestné činy terorizmus, obchodovanie s ľuďmi a poškodzovanie finančných záujmov Európskych spoločenstiev. Trestný zákon sa dopĺňa o definíciu teroristickej skupiny a v tejto súvislosti sa upravuje aj nová skutková podstata trestného činu, ktorým sa postihuje založenie, zosnovanie a podporovanie teroristickej skupiny, ako aj členstvo v nej.
-- Návrh legislatívneho zámeru návrhu zákona o poľovníctve.
Vláda SR schválila
-- návrh Štatútu Intervenčnej poľnohospodárskej agentúry Slovenskej republiky.
-- Návrh výrobkov podliehajúcich organizovaniu a podpore trhu v roku 2002 a návrh zásad organizovania a podpory trhu s vybranými poľnohospodárskymi výrobkami a skupinami výrobkov. Zásady organizovania a podpory trhu s vybranými poľnohospodárskymi výrobkami a skupinami výrobkov zabezpečujú funkčnosť organizovania trhu s vybranými poľnohospodárskymi výrobkami v roku 2002, určujú nástroje organizovania a podpory trhu podľa zákona č. 491/2001 Z. z. a zákona č. 361/2000 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 240/1998 Z. z. o poľnohospodárstve a osobitných predpisov pre výrobky, u ktorých je potrebné organizovať trh podľa zákona č. 491/2001 Z. z. Zásady organizovania a podpory trhu s vybranými poľnohospodárskymi výrobkami a skupinami výrobkov obsahujú reálnu mieru aproximácie legislatívy Európskej únie, ktorú je možné realizovať predovšetkým z hľadiska súčasnej úrovne štátneho rozpočtu. Vytvárajú však predpoklady na zapracovanie vyššej úrovne aproximácie z pohľadu kompatibility jednotlivých opatrení i zdrojového zabezpečenia.
-- Správu o oficiálnej rozvojovej pomoci poskytnutej Slovenskou republikou v rokoch 1999 a 2000 a návrh východísk Národného programu oficiálnej rozvojovej pomoci na rok 2002.
-- návrh Koncepcie geologického výskumu a prieskumu územia Slovenskej republiky na roky 2002 2006 (s výhľadom do roku 2010).
-- Návrh na uvoľnenie finančných prostriedkov z rezervy vlády SR v sume 5 mil. Sk pre rozpočtovú kapitolu Kancelária prezidenta Slovenskej republiky na krytie nevyhnutných bežných výdavkov.
Vláda SR prijala uznesenie
-- k Správe o stave implementácie Dohovoru o zákaze chemických zbraní v SR a plnení záväzkov SR vyplývajúcich z uvedeného dohovoru.
Vláda SR vyjadrila súhlas
-- s prijatím Európskej charty pre malé a stredné podniky.
-- k Návrhu na transformáciu štátnej príspevkovej organizácie Divadla Nová scéna v zmysle § 2 ods. 2 zákona č. 13/2002 o podmienkach premeny niektorých rozpočtových organizácií a príspevkových organizácií na neziskové organizácie poskytujúce všeobecne prospešné služby.
Vláda SR prerokovala
-- Návrh na odvolanie a vymenovanie členov orgánov Úradu pre finančný trh. Vláda SR odvolala z dôvodu ukončenia funkčného obdobia v zmysle zákona č. 96/2002 Z. z. o dohľade nad finančným trhom a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorým sa zrušil článok I. zákona č. 329/2000 o Úrade pre finančný trh a o zmene a doplnení niektorých zákonov: z funkcie predsedu Rady Úradu pre finančný trh Jozefa Makúcha, z funkcie podpredsedu Rady Úradu pre finančný trh Júliusa Tomku, členov Rady Úradu pre finančný trh Slavomíra Šťastného a Mária Schrenkela. Vláda SR zároveň vymenovala: za predsedu Dozorného výboru Úradu pre finančný trh Jozefa Škultétyho, za podpredsedu Dozorného výboru Úradu pre finančný trh Štefana Králika, za členov Dozorného výboru Úradu pre finančný trh Vladimíra Rančíka, Mária Drosca a Stanislava Žofčáka, za predsedu Rady Úradu pre finančný trh Jozefa Makúcha, za podpredsedu Rady Úradu pre finančný trh pre dohľad nad kapitálovým trhom Slavomíra Šťastného, za členov Rady Úradu pre finančný trh Viliama Harvana a Milana Horvátha.
Vláda SR vzala na vedomie
-- návrh realizácie projektu Infovek v roku 2002.
-- Správu z kontroly zabezpečenia systému a výkonu finančnej kontroly prostriedkov poskytnutých SR z predvstupových nástrojov Európskej únie.
-- Informáciu o postupe realizácie monitorovacieho systému životného prostredia a integrovaného informačného systému o životnom prostredí územia SR za rok 2001.
-- Informáciu o odpočte uskutočnených transformačných krokoch v rezorte zdravotníctva za roky 2000 2001.
-- Informáciu o realizácií Programu rozvoja automobilového priemyslu v SR za rok 2001.
-- Rozbor stavu vývoja pohľadávok z kúpnych zmlúv po lehote splatnosti a penále, vrátane ich vymáhania za rok 2001.
-- Správu o činnosti Úradu jadrového dozoru Slovenskej republiky a bezpečnosti jadrových zariadení v Slovenskej republiky za rok 2001.
-- Správu o činnosti Úradu pre verejné obstarávanie za rok 2001.
-- Analýzu implementácie Kódexu správania sa štátov EÚ pri vývoze zbraní.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/poradensky-servis, menuAlias = poradensky-servis, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
04. apríl 2024 23:37