StoryEditor

Zostane maximálne šesť záujemcov

13.11.2002, 23:00
Autor:
TASRTASR

Nové vedenie Ministerstva hospodárstva (MH) SR začalo rokovania s privatizačným poradcom PriceWaterhouseCoopers (PWC) o ďalšom postupe predaja akcií Slovenských elektrární (SE).
PWC informovala o doterajšom procese štátneho tajomníka MH Lászlóa Pomothyho. Ako uviedol Peter Mitka z PWC, proces výberu investora, respektíve investorov, by mal pokračovať po ďalších rokovaniach s MH SR. "Predpokladali sme, že ministerstvo bude potrebovať čas na oboznámenie sa s procesom," dodal P. Mitka. V závislosti od kritérií tendra by v procese privatizácie SE malo podľa doterajších vyjadrení PWC z 8 záujemcov pokračovať 4 až 5, maximálne však 6 spoločností. Rozhodnutie prijme nová koordinačná komisia, ktorú by mal minister hospodárstva Robert Nemcsics vymenovať podľa dostupných informácií v nasledujúcich dňoch. Väčšina z 8 záujemcov o elektrárne by privítala privatizáciu SE ako holdingovej spoločnosti, pri ktorej by vstupovali rôzni investori do jadrovej a nejadrovej dcéry SE. O privatizáciu SE ako celku je menší záujem. Medzi potenciálnych strategických záujemcov by mali patriť nemecké koncerny E.ON a RWE, francúzska Electricité de France, britská British Energy, taliansky Enel a britský International Power. Aj zvyšní dvaja zatiaľ neznámi záujemcovia by mali byť európske spoločnosti.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 18:32