StoryEditor

Otcova polievka s TOFU

03.02.2003, 14:52

1 l vody, 130 g TOFU, 2 stredne veľké zemiaky, 1 cibuľa, malá lyžička drvenej rasce a mletej sladkej papriky, 2 lyžice masla, 1 paradajka, 1 list čínskej kapusty, pol zelenej papriky, 1 mrkva, 3 lyžice hrášku, 2 lyžice posekanej šalátovej uhorky, sójová omáčka, 1 strúčik cesnaku
Do vriacej vody dáme variť na sedem minút očistené a pokrájané zemiaky. Zároveň pridáme nadrobno posekanú cibuľu, rascu a soľ. Počas varenia umyjeme a na kúsky nakrájame zeleninu. Na kocky nakrájané TOFU pokvapkáme sójovou omáčkou a keď sú zemiaky mäkké, pridáme k nim TOFU. Necháme zovrieť a hrniec odstavíme. Až teraz vložíme do polievky surovú zeleninu, pridáme maslo, mletú papriku, pretlačený cesnak a petržlenovú vňať alebo pažítku. Ak treba prisolíme. Polievka je veľmi osviežujúca najmä v letných mesiacoch a jej prípravu zvládne aj muž - kuchár amatér.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 06:35