StoryEditor

Výsledky Tiposu predstihli očakávania

20.01.2004, 23:00
Štátna akciová spoločnosť Tipos uzavrie rok 2003 s hrubými ziskom 78 miliónov korún, čo je o 25,8 percenta viac, ako pôvodne plánovalo vedenie podniku.

Štátna akciová spoločnosť Tipos uzavrie rok 2003 s hrubými ziskom minimálne 78 miliónov korún, čo je o 25,8 percenta viac, ako pôvodne plánovalo vedenie podniku. Podľa slov predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Stanislava Žiačika sa celkové tržby vyšplhali na 2,92 miliardy korún. Tržby z lotérií a hier z celkových tržieb predstavovali 2,75 miliardy korún a medziročne vzrástli o 6,45 percenta, zvyšných 175,7 milióna korún pripadlo na tržby z nelotériových produktov. Do štátneho rozpočtu odviedla spoločnosť 470 miliónov korún, ktoré smerovali do oblasti športu, zdravotníctva a školstva.
V tomto roku plánuje vedenie Tiposu zvýšiť tržby z lotérií na 2,764 miliardy korún, a to najmä rozšírením a zatraktívnením portfólia produktov, zavedením novej lotérie s väčším počtom výherných úrovní a žrebových emisií. Zatiaľ čo objem prostriedkov, ktoré obyvatelia vlani investovali do číselných lotérií a stávkových hier vzrástol, v kategórii stieracích žrebov zaznamenal Tipos medziročný pokles. S. Žiačik priznal, že stieracie žreby v minulom roku boli tak trochu na okraji záujmu firmy, ktorá sa sústredila skôr na mediálnu podporu hry Loto. V tomto roku sa však Tipos chce zamerať aj na podporu predaja stieracích žrebov.
Tipos tiež plánuje pokračovať vo zvyšovaní počtu terminálov. Ku koncu decembra minulého roku zahŕňala obchodná sieť Tiposu 1 462 aktívnych terminálov, obyvatelia 558 obcí mali ku koncu roka k dispozícii aktívnu on-line zberňu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 17:09