StoryEditor

McDonald´s má nového šéfa

12.11.2003, 23:00

Za generálneho riaditeľa spoločnosti McDonald´s ČR a SR bol oficiálne vymenovaný Michael Friedrich. Nahradil tak odstupujúceho Martina Dlouhého, ktorý viedol českú pobočku od 1. apríla 1997 a prijal ponuku spoločnosti METRO International, aby riadil ich expanziu na ruskom trhu. Michael Friedrich doteraz zastával vo firme pozíciu finančného riaditeľa. "Mojou úlohou bude úspešne nadviazať na doterajšie dobré výsledky našej spoločnosti. Pevne verím, že s novou koncepciou "I´m lovin´ it" dokážeme ďalej rozšíriť okruh našich zákazníkov. Zároveň som presvedčený, že na českom a slovenskom trhu stále existuje potenciál pre nové reštaurácie McDonald´s", uviedol Friedrich.
Michael Friedrich (1969) vyštudoval Podnikovo-hospodársku fakultu na Vysokej škole ekonomickej v Prahe. Potom získal titul MBA na Charles H. Kellstadt Graduate School of Business pri DePaul University v Chicagu, kde dva roky pôsobil ako odborný asistent. Od roku 1995 pracuje na finančnom oddelení McDonald´s ČR. Tu najprv zastával pozíciu Accounting Supervisor, potom Finance Manager a v 2002 bol vymenovaný za finančného riaditeľa spoločnosti. Hovorí po anglicky a rusky, medzi jeho záľuby patrí šport a výtvarné umenie.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/moja-kariera, menuAlias = moja-kariera, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
20. apríl 2024 14:58