StoryEditor

Nevšedné zážitky pri hraní hier

17.09.2003, 00:00

Spoločnosť Nokia predstavila uplynulých dňoch svoje nové mobilné herné zariadenie Nokia N-Gage na akciách Get Ready to N-Gage v Londýne a Sydney. S herným zariadením Nokia N-Gage sa dostáva na trh nápaditá bezdrôtová herná platforma, ktorá podporuje hranie jedného alebo viac hráčov na diaľku a umožňuje pestrejšie zážitky pri hraní interaktívnych hier. Herné zariadenie Nokia N-Gage umožňuje užívateľom hrať najnovšie, vysoko kvalitné tituly, novými spôsobmi -- hry pre viac hráčov môžu hrať prostredníctvom miestneho bezdrôtového pripojenia Bluetooth, sieťové hry môžu hrať prostredníctvom mobilných sietí. Nokia N-Gage je jedinečná platforma, ktorá umožňuje vznik nových obchodných modelov, pretože poskytuje vývojárom a vydavateľom hier, operátorom sietí a ďalším poskytovateľom služieb príležitosť generovať nové zdroje príjmov a vyvíjať nové koncepty hier a služieb. "So zariadením Nokia N-Gage a jeho ergonomickým riešením, ktoré je optimalizované na hranie hier, sa na trh dostávajú úplne nové herné zážitky. Nokia spolupracuje so svetovo uznávanými vydavateľmi hier vrátane spoločností Activision, Eidos, Sega, Taito a THQ a s vývojármi, aby sa na trh dostal atraktívny a vyvážený katalóg vysoko kvalitných hier. Medzi chystanými titulmi sa objavia najnovšie herné hity a rozmanité hry najrôznejších žánrov," povedal Anssi Vanjoki, výkonný viceprezident spoločnosti Nokia Mobile Phones.
Vysoko výkonné hry pre herné zariadenia Nokia N-Gage sa budú predávať samostatne na herných kartách (založených na norme MultiMedia Card). Distribúcia hier na kartách vytvára podmienky na nové zážitky pri hraní mobilných hier, vrátane pestrejšej grafiky, dokonalejšieho zvuku a rozsiahlejších herných svetov. Spoločnosť Nokia bude aktívna tiež ako vydavateľ hier, bude vytvárať herné tituly pod značkou N-Gage a vyvíjať priebežne rastúce portfólio hier. Okrem hernej výbavy je mobilné zariadenie Nokia N-Gage vybavené tiež digitálnym hudobným prehrávačom (MP3/AAC), stereo FM rádiom a trojpásmovým mobilným telefónom GSM 900/1800/1900. Masové dodávky herného zariadenia Nokia N-Gage na všetkých piatich kontinentoch sú plánované na začiatok októbra (vrátane Slovenska) tohto roku. Cena samotného zariadenia bude do 360 eur. Záujemca však musí rátať aj s dodatočnou investíciou na nákup hier, ktoré budú v rozmedzí 40 až 60 eur.
(šup)
Pozn. pre grafika: do textu ide foto GAGEF.jpg

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 16:26