StoryEditor

Remeslá

12.07.2002, 00:00

Európsky trh remesiel, ktorý pripravila a finančne zabezpečila Karpatská nadácia, otvorili v maďarskom meste Nyírbátor. Prezentovala sa na ňom asi stovka remeselníkov zo Slovenska, Poľska, Maďarska, Ukrajiny a Rumunska. Trh by sa mal stať každoročnou tradíciou a konať vždy v inej krajine. (SITA)
Spolu 40 majstrov kováčov zo Slovenska a z Česka sa od minulého piatka do nedele stretlo v Turčianskych Tepliciach na Kováčskych dňoch 2002. Okrem ukážok prác kováčov si mohli návštevníci v parku prezrieť výstavu plastík asi 100 autorov s názvom Kov v parku. (TASR)
V letnom tábore umeleckých remesiel, ktorý prvýkrát organizuje samospráva bratislavskej Dúbravky, sa deti učia spracovať drevo, drôt, kožu, textil a ďalší materiál. Denný tábor v týždňových turnusoch je plánovaný do konca augusta. (TASR)
Reinštalovanú stálu expozíciu Cechy a remeslá sprístupnili minulý mesiac v múzeu v Poprade -Spišskej Sobote. Obohatením sú ukážky meštianskeho bývania. Výstava Cechy a remeslá dokumentuje rozvinutú remeselnú výrobu na Spiši. Zastúpené sú výrobky kováčov, zámočníkov, obuvníkov, čižmárov, ale aj remenárov, kolárov či medovnikárov. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 01:34