StoryEditor

Majského pustia na slobodu

19.06.2003, 00:00

Veľkopodnikateľ Jozef Majský, obvinený zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej a teroristickej skupiny a z podvodu, a jeho spoluobvinený Patrik Pachinger, ktorých vyšetrovateľ stíha v súvislosti s krachom nebankových finančných inštitúcií Horizont Slovakia a B.M.G. Invest, opustia v sobotu 21. júna brány leopoldovskej väznice. V utorok o tom rozhodol sudca Okresného súdu Košice I Ján Poprocký.
Poprocký včera odmietol hovoriť o dôvodoch prepustenia. Hovorca Krajského súdu Ladislav Duditš však oznámil, že sudca zamietol návrh krajského prokurátora v Košiciach na predĺženie lehoty trvania väzby a vyhovel žiadostiam obvinených o prepustenie na slobodu. Obaja boli vo väzení od 21. októbra minulého roka. Dôvodom bola obava z ovplyvňovania svedkov a spoluobivnených či marenia vyšetrovania. Vzatie do väzby vtedy odobril práve Poprocký.
"Súd rozhodnutie o prepustení odôvodnil tým, že už po predĺžení lehoty trvania väzby na osem mesiacov mal vyšetrovateľ dostatok priestoru na uskutočnenie vyšetrovacích úkonov, ktoré uviedol krajský prokurátor v návrhu. To, že treba vypočuť iných svedkov, je vecou ďalšieho vyšetrovania, nie je to však skutočnosť, ktorá by odôvodnila obavu, že by prepustením obvinených na slobodu mohlo byť zmarené alebo sťažené dosiahnutie účelu trestného konania. Trestné stíhanie bude pokračovať na slobode," povedal Duditš.
(Viac na s. 2)

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 11:58