StoryEditor

Voda na liečbu i rekreáciu

29.05.2002, 00:00

So stratou 15 tis. Sk pri výnosoch 7,22 mil. Sk skončila vlaňajšie hospodárenie v prvom roku svojej existencie spoločnosť Recent, s. r. o., ktorej jediným spoločníkom je obec Kováčová. Zameriava sa na služby v oblasti cestovného ruchu -- prevádzkuje tamojšie termálne kúpalisko, autokemping a parkovisko, ale podniká aj v oblasti zberu a prepravy odpadu. Dôvodom straty boli podľa riaditeľa Jozefa Sliackeho vysoké náklady (7,241 mil. Sk), ktoré len za elektrickú energiu na kúpalisku predstavovali takmer 1,5 mil. Sk. Tohtoročnú turistickú sezónu otvorili uplynulý víkend a hneď po jej skončení plánuje Recent začať s postupnou rekonštrukciou celého areálu. Ten je v prevádzke už viac ako 30 rokov. Ako prvý príde na rad neplavecký bazén a technologická časť úpravne bazénovej vody, ktorá by mala byť hotová do začiatku budúcoročnej sezóny.
Kováčová je doma i v zahraničí známa aj liečbou a rehabilitáciou pohybovo postihnutých detí s neurologickými a ortopedickými diagnózami v špecializovanom liečebnom ústave Marína. Hlavnou činnosťou je ich rehabilitácia a balneoterapia, v ktorej sa využíva prírodná minerálne liečivá hypertermálna voda. Marína má kapacitu 220 lôžok a už päť rokov pôsobí ako samostatné zdravotnícke zariadenie s právnou i ekonomickou subjektivitou.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 07:06