StoryEditor

Nárast o 39 percent

15.05.2002, 00:00

Spoločnosť SAP Slovensko, najväčší dodávateľ e-business riešení na slovenskom trhu, ohlásila finančné výsledky za minulý rok. Celkový obrat vzrástol o 39 percent na 616 miliónov Sk v porovnaní s rokom 2000. Celkový obrat za softvér SAP sa oproti roku 2000 zvýšil o 50 percent, obrat v službách sa zvýšil o 15 percent. Firma v roku 2001 upevnila svoje výsadné postavenie v segmente podnikových e-business riešení, keď podiel z predaja e-business platformy mySAP.com predstavoval 86 percent z celkového obratu za softvér SAP dodaný v roku 2001 na slovenský trh.
"Minulý rok bol v znamení rapídneho nárastu záujmu o našu e-business platformu mySAP.com. Rok 2001 sa tak stal prelomovým v existencii SAP na Slovensku. Podarilo sa nám úspešne realizovať premenu spoločnosti z dodávateľa štandardných ERP riešení na poskytovateľa e-business aplikácií a špecifických zákaznícky orientovaných riešení," povedal Milan Hán, generálny riaditeľ spoločnosti SAP Slovensko.
Najdôležitejším segmentom trhu boli podniky verejných služieb. Jedným z najvýznamnejších projektov bolo zavedenie komplexného zákazníckeho informačného systému vo Východoslovenskej energetike, a. s., Košice (VSE). Na konci minulého roku bola spustená produktívna prevádzka pre obyvateľstvo a pre malopodnikateľov, začiatkom roku 2002 bola spustená prevádzka pre veľkoodberateľov. Ďalším obzvlášť dôležitým momentom bol začiatok projektu budovania Zákazníckeho informačného systému v Slovenskom plynárenskom priemysle, a. s., na platforme mySAP Utilities.
"Veríme, že nárast záujmu o produkty a služby SAP bude v tomto roku pokračovať. Aj keď netreba zabúdať na ERP aplikácie, očakávame nárast záujmu v oblasti tzv. "extended" aplikácií, t. j. o rozširujúce aplikácie. Sú to napríklad SEM (podpora strategického rozhodovania), CRM (riadenie vzťahu so zákazníkmi), SCM (optimalizácia dodávateľských reťazcov), e-obstarávanie a odvetvovo špecifické riešenia. Som presvedčený, že rok 2002, v ktorom SAP AG oslavuje 30-ročné výročie vzniku spoločnosti, bude aspoň taký úspešný ako rok 200," dodal Milan Hán.
Podľa posledného nezávislého prieskumu IDC dominuje firma SAP naďalej trhu podnikových aplikácií na Slovensku s nadpolovičným podielom.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/informacne-technologie, menuAlias = informacne-technologie, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
26. apríl 2024 19:24