26.05.2003, 00:00

ATLETIKA. Slovenský guliarsky rekordér Milan Haborák pokračoval v A-kategórii EPM klubov vo svojej tradícii nevydarených výkonov. Vlani skončil vo farbách hlavného favorita Luč Moskva až štvrtý, tentoraz v slabšej konkurencii druhý výkonom 19,41 m. Zdolal ho český šampión Petr Stehlík (Dukla Praha), ktorému namerali 19,90 m. (SITA)
CYKLISTIKA. Víťazom 15. etapy 86. ročníka prestížnych cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorou bola časovka na 42 kilometrov medzi Meranom a Bolzanom, sa stal v čase 46:33 min. Španiel Aitor Gonzales z tímu Fassa Bortolo. Na čele priebežného poradia zostáva Talian Gilberto Simoni, ktorý skončil na siedmej priečke a nielenže si udržal náskok pred krajanom Stefanom Garzellim (13. miesto), no ešte ho zvýšil o 39 sekúnd. (TASR)
FUTBAL. Klub najvyššej anglickej futbalovej súťaže Manchester United zarobil v nedávno skončenej sezóne na predaji televíznych práv zo svojich stretnutí približne 30 miliónov libier. Stal sa tak prvým anglickým klubom, ktorý za prenosy z Premier League zinkasoval túto sumu. Prenos z jedného zápasu ManU priniesol do klubovej pokladnice minimálne 800-tisíc libier. (SITA)
KULTURISTIKA. Slovenská výprava získala na ME žien v kulturistike a fitnes v tureckom Izmire celkovo tri strieborné medaily. Po kulturistke Aurélii Grožajovej a fitneske Natálii Lenártovej, skončila druhá aj ďalšia fitneska Silvia Malachovská v kategórii do 167 cm. (SITA)
STOLNÝ TENIS. Stolnotenisovým majstrom sveta v mužskej dvojhre sa stal v parížskej hale Bercy prekvapujúco rakúsky reprezentant Werner Schlager, ktorý je šestkou svetového stolnotenisového rebríčka. Vo finále mal za súpera ešte väčšie prekvapenie turnaja Kórejčana Joo Se Hjuka. Aktuálne 61. najlepší hráč sveta prehral s Rakúšanom po šesťsetovom boji 2:4. (TASR)
VOLEJBAL. Po piatkovom víťazstve nad Maďarskom (3:1) a sobotňajšej prehre so Španielskom (2:3) zvíťazili slovenské volejbalové reprezentantky vo svojom záverečnom stretnutí na turnaji Savaria Cup v maďarskom Szombathely v nedeľu predpoludním nad Tureckom po tuhom boji 3:2 a obsadili druhé miesto. Pre Slovenky bola účasť na turnaji generálkou pred dvomi kvalifikačnými zápasmi o postup na tohtoročné ME. (SITA)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 18:58