StoryEditor

Skupina A: Grécko -- Španielsko 1:1 (0:1)

17.06.2004, 00:00

Vo včerajšom úvodnom stretnutí skupiny A sa na štadióne de Bessa Seculo v Porte stretli dve mužstvá, ktoré do šampionátu vkročili víťazstvom. Tvrdý a nekompromisný zápas Grécko -- Španielsko (1:1) viedol slovenských rozhodca Ľuboš Micheľ (asistenti Igor Šramka a Martin Balko), ktorý celkovo rozdal sedem žltých kariet. V úvodných minútach stretnutia sa španielski futbalisti nevedeli presadiť cez pozornú a veľmi disciplinovanú obranu súpera, ktorý predvádzal rovnaký štýl hry ako v zápase s Portugalskom. V 28. minúte sa však grécka obrana dopustila chyby, ktorú skúsená útočná dvojica Raúl -- Morientes pohotovo využila, keď nezištnú pätičku útočníka Realu Madrid chladnokrvne zužitkoval Morientes. V 66. minúte sa však dočkali aj zverenci trénera Rehhagela. Striedajúci Tsiartas naservíroval z hĺbky pola presnú loptu za obranu, na ktorú Helguera nedoskočil, Charisteas si loptu pokojne spracoval a pod nohy prestrelil Casillasa -- 1:1. Zmenu skóre nepriniesol ani záverečný tlak Španielska.
Grécko -- Španielsko 1:1 (0:1)
Góly:
66. Charisteas -- 28. Morientes. Rozhodcovia: Micheľ -- Šramka, Balko (všetci SR)
Grécko: Nikopolidis -- Seitaridis, Kapsis, Dellas, Fyssas (86. Venetidis) -- Giannakopoulos (49. Nikolaidis), Katsouranis, Zagorakis, Karagounis (53. Tsiartas) -- Charisteas, Vryzas.
Španielsko: Casillas -- Puyol, Helguera, Marchena, Raúl Bravo -- Etxeberria (46. Joaquín), Albelda, Baraja, Vicente -- Morientes (65. Valerón), Raúl (80. Torres).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 09:30