05.06.2003, 00:00

Novým viceprezidentom Policajného zboru sa na základe rozkazu ministra vnútra včera stal doterajší riaditeľ policajnej inšpekcie J. Nociar. Nociarovou úlohou bude riadiť riaditeľov odborov poriadkovej a dopravnej polície, kynológie, informatiky, ochrany objektov a vedecko-technického rozvoja, ako aj šéfa úradu hraničnej a cudzineckej polície. (TASR)
Z postu hovorcu vicepremiéra P. Csákyho odchádza P. Miklósi. Ešte v pondelok odovzdal svojmu nadriadenému žiadosť o rozviazanie pracovného pomeru bez udania dôvodu, s čím vicepremiér súhlasil. Miklósiho meno sa objavilo v médiách v kauze neúspešnej eurohymny, ako aj v súvislosti so zákazkami firmy jeho manželky, ktorá v minulosti realizovala vydávanie niekoľkých publikácií pre Úrad vlády SR. (TASR)
Jedným z občianskych združení, ktoré pre tento rok získali Cenu ministra životného prostredia SR za prínos v starostlivosti o životné prostredie, je košická Spoločnosť priateľov Zeme. (TASR)
Poslanec NR SR za HZDS D. Jarjabek vypracoval spolu s viacerými mediálnymi odborníkmi návrh nového zákona o STV, pričom ho ako pomocnú koncepciu odovzdal ministrovi kultúry SR R. Chmelovi. Jeho rezort by mal totiž v júli predložiť parlamentu vlastnú predlohu zákona o tejto verejnoprávnej inštitúcii. V rámci uvedenej právnej normy chce Jarjabek presadiť klauzulu, aby minimálne 51 percent vysielania STV vyplnili pôvodné slovenské audiovizuálne diela. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 00:04