StoryEditor

Združenie pre autopriemysel

29.09.2004, 00:00

Ponúkať komplexné služby a výstupy na vysokej technickej úrovni pre výrobcov a subdodávateľov automobilového priemyslu na Slovensku je cieľom Žilinského výskumno-vývojového centra pre automobilový priemysel (ŽIVAP). Záujmové združenie právnických osôb vzniklo začiatkom júla a na základe predbežných rokovaní v krátkom čase ponúkne svoj produkt predstaviteľom automobilového priemyslu a ich subdodávateľom.
Členmi združenia sú Výskumný ústav dopravný, Žilinská univerzita, Výskumný ústav výpočtovej techniky, Skúšobný ústav dopravnej a stavebnej techniky a Výskumný ústav textilnej chémie -- Chemitex. "Ide o pracoviská, ktoré disponujú potrebným personálnym a technickým potenciálom a majú na vybrané činnosti potrebné akreditácie Slovenskej národnej akreditačnej služby. Niektorí z členov združenia sú autorizovaní Úradom pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR. Rovnako majú notifikáciu aj pre vybrané smernice Európskej hospodárskej komisie OSN v oblasti automobilových výrobkov," informoval predseda Rady štatutárnych zástupcov ŽIVAP Ľubomír Palčák.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 03:07