StoryEditor

Podniky a trhy krátko

11.06.2002, 00:00

Za prvé štyri mesiace dosiahla Baňa Dolina, a. s., Veľký Krtíš zisk viac ako 80 tis. Sk, pričom v rovnakom období minulého roka bola ziskovosť podniku 4,4 mil. Sk. Oproti stavu na konci vlaňajšieho apríla taktiež klesli tržby zo 112,8 mil. Sk na 96,1 mil. Sk. Ako uviedla ekonomická riaditeľka podniku Monika Zemčáková, pokles je spôsobený tohtoročným nižším odbytom uhlia. (SITA)
Zisk 308 tis. Sk vytvorili vlani Topoľčianske pekárne a cukrárne, a. s., Topoľčany, kým rok predtým hospodárili so stratou 828 tis. Sk. V tomto roku plánuje firma stabilnú ekonomickú a finančnú situáciu a opätovné dosiahnutie zisku. (TASR)
O otázkach Európskej investičnej banky (EIB) k záverečnej hodnotiacej správe verejnej súťaže na dodávateľa mosta Košická v Bratislave bude výberová komisia opäť rokovať 14. júna. Plánovaný termín začatia výstavby mosta (1. júl) je tak ohrozený. EIB sa má na financovaní mosta podieľať sumou 45 mil. eur. (TASR)
Správca konkurznej podstaty spoločnosti Nový Calex, a. s., Zlaté Moravce, vyhlásil piate kolo predaja majetku firmy. Malo by ísť o kľúčovú časť majetku na výrobu chladničiek. Záujemcovia môžu svoje ponuky predložiť do 10. júla na Krajský súd Bratislava, pričom správca vyhodnotí ponuky do 22. júla. Podmienkou predloženia ponuky je zaplatenie preddavku vo výške minimálne 30 % z ponúkanej ceny. (SITA)
Krajský súd (KS) v Banskej Bystrici vrátil včera sporný hnuteľný a podstatnú časť nehnuteľného majetku v kauze Pratex Čadca, a. s., verzus Pratex Plus, s. r. o., Čadca do konkurznej podstaty materskej firmy Pratex, a. s. V tomto spore banskobystrický súd rozhodoval už vlani v máji, keď majetok, o ktorý sa obe organizácie súdili, ponechal v konkurznej podstate Pratexu Plus, s. r. o. Senát Najvyššieho súdu SR však začiatkom apríla zrušil rozsudok KS v Banskej Bystrici. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 01:52