StoryEditor

Elektronický systém aktualít

01.02.2004, 23:00
Zaujímavé a užitočné možnosti pre podporu exportu ponúka banskobystrické združenie Trade Point Slovakia. Vzniklo v decembri 2000 získaním certifikátu komisie UNctad pre poskytovanie služieb celosvetovej siete elektronických obchodných centier -- Trade Points. Je členom federácie World Trade Point Federation zameranej na podporu rozvoja obchodu (export/import) malého a stredného podnikania cez nástroje elektronického podnikania.

Zaujímavé a užitočné možnosti na podporu exportu ponúka banskobystrické združenie Trade Point Slovakia. Vzniklo v decembri 2000 získaním certifikátu komisie UNctad na poskytovanie služieb celosvetovej siete elektronických obchodných centier -- Trade Points. Je členom federácie World Trade Point Federation zameranej na podporu rozvoja obchodu (export/import), malého a stredného podnikania, cez nástroje elektronického podnikania. Zastrešuje dnes 80 krajín.
TPS počas svojej existencie vybudoval dcérsky subjekt v hlavnom meste Trade Point Bratislava, ako aj webové sídlo (os.sk), ktoré poskytuje informácie o podmienkach podnikania na Slovensku, ale hlavne o konkrétnych možnostiach podpory exportu. Uviedol to pre HN riaditeľ TPS Milan Tadial.
TPS umožňuje malým i stredným firmám nájsť konkrétnych obchodných partnerov a zákazníkov v 80 krajinách celého sveta. Ponúka pomerne ľahký prístup k medzinárodnému trhu a investíciám. Vo webom sídle TPS (http://tps.amos.sk) sú k dispozícii základné informácie na podporu exportu, vybrané nástroje pre e-obchod. Webová stránka TPS umožňuje firmám zaregistrovať sa a požadovať komplexné informácie a kontakty na iniciovanie a realizovanie konkrétnych obchodov v krajinách združených v rámci WTPF. TPS poskytuje jedinečné elektronické obchodné príležitosti prostredníctvom systému ETO (Electronic Trade Oportunity). Systém obsahuje denne aktualizovaných zhruba 14-tisíc ETOs -- konkrétnych obchodných príležitosti za mesiac, zatiaľ úplne bezplatne. TPS ponúka malým a stredným firmám nepretržitú prítomnosť na webe. WTPF udržiava globálnu databáza zákazníkov, ktorá aktuálne predstavuje 43-tisíc konkrétnych spoločnosti zo 61 krajín. Tiež môže poskytnúť firmám denne globálny reklamný priestor o produktoch firmy, ktorý je poskytovaný prostredníctvom WTPF v 80 krajinách celého sveta.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
26. apríl 2024 14:09