30.11.2004, 23:00

Rumunská opozícia vyslovila požiadavku na zopakovanie nedeľňajších parlamentných volieb, v ktorých tesne vedú vládni postkomunisti pred centristickou alianciou. Opozícia žiadosť zdôvodnila elektronickým podvodom počas procesu rátania hlasov. (TASR)
Sýrsky prezident Bašar Asad je pripravený na obnovenie stagnujúcich mierových rozhovorov s Izraelom, oznámil včera nemenovaný predstaviteľ Egypta po skončení stretnutia medzi Asadom a jeho egyptským hostiteľom Husním Mubarakom. (TASR)
Minister zahraničných vecí Srbska a Čiernej Hory Vuk Draškovič včera pohrozil srbskému premiérovi Vojislavovi Koštunicovi odchodom svojej strany z republikového koaličného kabinetu, ak vláda nenastúpi na rozhodnejší kurz smerom k integrácii do EÚ. (TASR)
Masové rozšírenie občianstva bez akýchkoľvek podmienok by malo nedozerné následky na maďarské hospodárstvo, na dôchodky a na zdravotnícku starostlivosť. Povedal to včera v relácii maďarského verejnoprávneho rozhlasu Kossuth Rádió premiér Ferenc Gyurcsány. (TASR)
Generálny tajomník OSN Kofi Annan vyjadril v pondelok "veľké sklamanie a prekvapenie", že jeho dospelý syn Kojo bol až do tohto roka na výplatnej listine svojho bývalého zamestnávateľa, ženevskej spoločnosti Cotecna, ktorá sa zúčastnila na programe OSN pre Irak Ropa za potraviny. (TASR)
Americký prezident George W. Bush včera pricestoval na návštevu Kanady, ide o prvú oficiálnu návštevu po znovuzvolení. (SITA)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 17:01