StoryEditor

Vo štvrťfinále razantné stop od javorových listov

10.09.2004, 00:00
Autor:
HNHNSITASITA
Slovenská hokejová reprezentácia podľahla vo štvrťfinále Svetového pohára 2004 v Toronte domácej Kanade hladko 0:5 a z ďalších bojov vypadla. Po bezgólovej prvej tretine sa o všetkom rozhodlo v druhej časti hry, keď sa o štyri góly reprezentácie javorových listov postupne postarali Lecavalier, Iginla, Smyth a Sakic. V tretej tretine pridal piaty a záverečný gól domácich opäť Iginla. Slovenská reprezentácia nevyhrala už v deviatom stretnutí v rade a po opakovaných chybách sa s turnajom rozlúčila.

Kanaďania narazia v sobotňajšom semifinále v Toronte na Česko, v piatok sa stretnú v boji o postup do finále v americkom St. Paul USA a Fínsko.
Slováci ukončili svoje štvorzápasové účinkovanie v Severnej Amerike bez zisku čo len jediného bodu a so skóre 4:18. Zverenci Jána Filca okrem záverečnej štvrťfinálovej prehry s domácimi hokejistami (0:5) predtým v rámci Severoamerickej skupiny podľahli Kanade (1:5), USA (1:3) a Rusku (2:5).
Ján Filc (tréner SR): V prvom rade sme zahrali sedem minút ako zo zlého sna. Gól v oslabení nemal vôbec padnúť, keď išlo o absolútnu nepozornosť hráča, ktorý nepokryl súpera pri vlastnej žŕdke. Málokedy sa človek v profesionálnom hokeji stretne s takýmto vážnym nedostatkom. Potom sme dostali nešťastný druhý vlastný gól pri obsadzovaní hráča. Dostali sme sa do útlmu, ten však nebol spôsobený súperovým tlakom. Kanaďania boli vo svojej hre veľmi efektívni. Okrem chýb obrancov však musíme kritizovať aj chyby útočníkov, ktorí by mali strieľať góly. Na druhej strane kvalita hráčov súpera je veľmi vysoká. Nemôžeme sa preto diviť, že sme nezvládali hru jeden proti jednému.
Pat Quinn (tréner Kanady): V čase, keď sme dali štyri góly, sa na našu hru veľmi dobre pozeralo. Vynikajúco hral najmä prvý útok, ktorý prelomil streleckú smolu. Mario predviedol niekoľko skvelých momentov. Pred zápasom bolo naším cieľom hrať dobre najmä v strednom pásme. Museli sme však dávať pozor aj v obrane, aby sme nedopadli podobne ako Švédsko.
Štvrťfinále
SLOVENSKO - Kanada 0:5 (0:0, 0:4, 0:1)
Góly:
23. Lecavalier, 26. a 48. Iginla, 32. Smyth, 32. Sakic, 18 786 divákov.
Slovensko: Lašák (32. Staňa) - Ľ. Višňovský, Mezei, Chára, Obšut, Suchý, Štrbák - Zedník, Stumpel, Šatan - Marián Hossa, Demitra, Nagy - Gáborík, Cibák, Bartečko - Országh, Rast. Pavlikovský, Radivojevič
Kanada: Brodeur - S. Niedermayer, Regehr, Foote, Brewer, Hannan, Bouwmeester - Iginla, Sakic, M. Lemieux - Doan, J. Thornton, Draper - St. Louis, Richards, Gagné - Heatley, Lecavalier, Smyth

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 12:48