StoryEditor

Aktuálne správy

07.03.2002, 23:00

Predseda NR SR J. Migaš sa včera stretol s luxemburskou vicepremiérkou a ministerkou zahraničných vecí a obchodu L. Polferovou, ktorú informoval o pokroku SR v prístupových rokovaniach s EÚ. Konštatovala, že V. Mečiar ako politik nemá podporu a dôveru EÚ. Slovensko preto musí zvážiť, ako sa bude rozhodovať a vytvárať vládu. (TASR)

Na ženevskom výstavisku dnes otvorili 72. ročník Medzinárodného autosalónu. Usporiadatelia očakávajú približne 700 000 návštevníkov, ktorí do 17. marca uvidia 900 značiek automobilov od 250 vystavovateľov. (TASR)

Tento rok bude pre Slovensko rozhodujúci a v parlamentných voľbách sa bude hlasovať aj o našom členstve v NATO a EÚ, čo nikto zo zahraničných diplomatov nezakrýva. Uviedol to slovenský veľvyslanec v Prahe L. Ballek, ktorý v stredu zavŕšil rok pôsobenia na diplomatickom poste v ČR. Podľa neho zahraniční diplomati čoraz častejšie a otvorenejšie poukazujú na to, že výsledok volieb ukáže ďalšie smerovanie. (TASR)

Izraelská polícia dnes v západnom Jeruzaleme zatkla Palestínčana, ktorý sa pravdepodobne chystal uskutočniť samovražedný atentát. Muža, ktorý v taške niesol výbušninu, spozorovali a zneškodnili hostia kaviarne v štvrti Emek Refaim. (TASR)

Európska únia včera Poľsku povolila výnimku zo spotrebnej dane na cigarety až do roku 2009, čím krajine pomohla odvrátiť možnú nespokojnosť obyvateľstva s členstvom v únii. (TASR)

Obchodný deficit Maďarska dosiahol v januári úroveň 338 mil. eur, čo v porovnaní s januárom minulého roku predstavuje pokles o 79 mil. eur.
(SITA)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/v-skratke, menuAlias = v-skratke, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 16:24