StoryEditor

V Dortmunde tisícka firiem na kooperačnej burze

28.05.2002, 00:00

Ministerstvo hospodárstva spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko spoločne s mestom Dortmund organizuje od polovice 90. rokov každé dva roky mnohostrannú kooperačnú burzu Europartner NRW. Na najbližšom podujatí 24. a 25. júna sa v Dortmunde predstaví vyše 330 firiem z Porýnia-Vestfálska, Holandska, Luxemburska a Belgicka. Očakáva sa účasť asi tisícky návštevníkov -- firiem, ktoré hľadajú kooperáciu z celej Európy.
Burza ponúka jedinečnú informačnú, kontaktnú a kontraktačnú platformu najmä pre malých a stredných podnikateľov. Pred dvoma rokmi sa na nej zúčastnilo vyše 800 firiem z väčšiny európskych krajín z 30 rôznych odborov. Uskutočnilo sa tam takmer 10 tis. rokovaní o rôznych formách kooperácie, od obchodných vzťahov, cez technickú spoluprácu, spoločný výskum a marketing, výrobnú kooperáciu, až po licenčnú a patentovú spoluprácu. Na základe uskutočnenej ankety vyše 80 % vtedajších účastníkov hodnotilo celé podujatie veľmi pozitívne.
Na júnovej burze sa predstavia firmy z 13 odborov: potraviny a nápoje (11 firiem), textil, koža a odevy (8 firiem), drevo, nábytok, športové potreby, šperky a hračky (20 firiem), papier, guma, umelé hmoty a obalový materiál (20 firiem), chemický, farmaceutický a kozmetický priemysel a biotechnológie (18 firiem), medicínska technika, jemná mechanika a optika (9 firiem), kovoobrábanie (61 firiem), strojárstvo, výroba dopravných zariadení a dopravná technika (48 firiem), elektronika, elektrotechnika, meracia, riadiaca a regulačná technika (25 firiem), informatika, komunikačná technika, polygrafický priemysel a médiá (28 firiem), životné prostredie, recyklácia a obnoviteľné druhy energie (19 firiem), stavebníctvo, sklo, keramika a baníctvo (28 firiem), služby a logistika (39 firiem).
Katalóg účastníkov s profilmi firiem a oblasťami očakávanej kooperácie je k dispozícii na stránke www.europartner-nrw.com. Účasť slovenských firiem na burze Europartner NRW organizujú Euro Info Centrum pri RPIC v Prešove (za východné Slovensko) a Euro Info Centrum pri Národnej agentúre pre rozvoj malého a stredného podnikania v Bratislave (ostatné časti Slovenska).

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 22:54