25.11.2004, 23:00
Autor:
TASRTASR

Polícia v juhoirackom meste Basra včera informovala o zadržaní piatich zahraničných arabských bojovníkov, ktorí unikli z Fallúdže s plánmi útokov na spojenecké jednotky a irackú políciu v oblasti. Piatich mužov zo Saudskej Arábie, Tuniska a Líbye zatkli v stredu večer na kontrolnom stanovišti asi 60 kilometrov severne od mesta, uviedol policajný šéf Basry, brigádny generál Muhammad Chazim. V ich vozidle našli osobné zbrane. (TASR)

Úrad vysokého predstaviteľa Európskej únie pre zahraničnú politiku Javiera Solanu včera dementoval správu, že Solana by mal "čo i len najmenší" kontakt s organizáciou Hamas, alebo nejakou inou skupinou zapísanou do európskeho zoznamu teroristických organizácií. "Vysoký predstaviteľ alebo jeho služby v žiadnom momente nemali kontakty s Hamasom ani so žiadnou inou organizáciou zapísanou do teroristického zoznamu EÚ," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré vydali v Bruseli. (TASR)

Chorvátski súdni experti identifikovali desať exhumovaných osôb z masového hrobu za pomoci modernej technológie skúmajúcej DNA. Obete z radov chorvátskych vojakov a civilistov pochádzajú z roku 1991 z obdobia vojny za nezávislosť. (TASR)

Tisícky zamestnancov francúzskych železníc SNCF pochodovali včera centrom Paríža v rámci protestu proti úrovni miezd a vládnym plánom na zachovanie minimálnej prevádzky železníc počas štrajkov. Mocné francúzske odbory chápu právo na štrajk ako nedotknuteľné a zásadne nesúhlasia s plánom vlády o minimálnej prevádzke verejnej dopravy počas štrajkov. Francúzsky prezident Jacques Chirac, ktorý má "plné zuby" protestných akcií ochromujúcich krajinu a škodiacich hospodárstvu, si dal vyriešenie tejto problematiky ako povolebný sľub v roku 2002 pri znovuzvolení na druhé funkčné obdobie. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 03:30