StoryEditor

Podniky a trhy krátko

18.06.2002, 00:00

Spoločnosť Vod-eko, a. s., Trenčín dosiahla v minulom roku zisk na úrovni 4,05 mil. Sk, čo v medziročnom porovnaní predstavuje nárast o viac ako 28 %. Výroba predstavovala k ultimu decembra 249,2 mil. Sk a tržby za predaj vlastných výrobkov a služieb 233,5 mil. Sk. "Hospodárenie spoločnosti ovplyvnil aj fakt, že 70 % stavieb realizuje firma pre zahraničných investorov," uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Peter Klačman. (SITA)

Spoločnosť Tepelné hospodárstvo Košice (TEHO), ktorá zabezpečuje dodávky tepla a teplej úžitkovej vody pre väčšinu územia mesta, zvažuje kvôli narastajúcim pohľadávkam prerušenie dodávok neplatiacim priamym odberateľom, t. j. majiteľom a správcom domov, čo sa v konečnom dôsledku dotkne nájomníkov. Celkový objem pohľadávok TEHO v súčasnosti dosahuje zhruba 200 miliónov Sk. (TA SR)

Asi 100-tisíc kubických metrov vody dokáže zachytiť ochranná nádrž, ktorú v Myjave buduje Povodie Dunaja. Výstavba takzvaného poldra by mala stáť asi 22 miliónov Sk. Povodie Dunaja ju financuje z vlastných zdrojov a z pôžičky od Fondu sociálneho rozvoja Rady Európy. Polder na hornom konci mesta by mal zabrániť ničivým povodniam, ktoré naposledy zasiahli Myjavu v roku 1999. (TASR)

Liehoviny spoločnosti Destillery Bojnice v súčasnosti už vyhovujú slovenskej i českej norme na obsah ftalátov. Z tohto dôvodu bolo pre pracovníkov tejto firmy prekvapením, že Štátna veterinárna a potravinová správa minulý týždeň pozastavila distribúciu troch druhov ich ovocných destilátov. Ako povedal konateľ Ivan Čipka, domnievajú sa, že mohlo ísť o snahu poškodiť meno ich firmy, ktorá sa snaží presadiť sa na zahraničnom trhu. (TASR)

Heineken Slovensko v súčasnosti buduje druhú sladovňu v Hurbanove. Sladovňa si vyžiada investície v objeme približne 650 mil. Sk. Ako uviedol výkonný riaditeľ Združenia výrobcov piva a skladu Michal Pramuk, v novej sladovni sa ročne vyrobí zhruba 140 tis. ton sladu. "Sladovňu začala vlani stavať spoločnosť Doprastav v spolupráci s nemeckou firmou," pokračoval ďalej M. Pramuk. Ukončenie výstavby sladovne je naplánované na koniec októbra tohto roka. Heineken Slovensko vďaka novej sladovni bude zamestnávať ďalších 100 pracovníkov. (SITA)

Zabezpečenie rozvoja, modernizácie a prevádzky tepelného hospodárstva v meste pod Zoborom bude cieľom budúcej Nitrianskej teplárenskej spoločnosti, a. s. Návrh na jej zriadenie i návrh zakladateľskej listiny predloží primátor Nitry Jozef Prokeš poslancom na zasadnutí Mestského zastupiteľstva vo štvrtok 20. júna. Zakladateľmi spoločnosti budú mesto Nitra s 51 % a Verbundnetz Gas AG so 49 %. Základné imanie firmy s obchodným menom Nitrianska teplárenská spoločnosť bude predstavovať 1 milión Sk. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 15:54