StoryEditor

Podniky a trhy krátko

05.03.2002, 23:00

Švédska spoločnosť Connex Transport AB, Solna, sa stala víťazom výberového konania na predaj 49 % akcií a. s. Slovenská autobusová doprava (SAD) Bratislava. Ekvivalentný podiel v podniku SAD Dunajská Streda prisúdila výberová komisia manažérskej firme Dunajskostredská autobusová doprava (DSAD), s. r. o. Rozhodnutie komisie ešte musí potvrdiť vláda.
Dve mimoriadne valné zhromaždenia v pondelok pozitívne zhodnotili realizáciu investičného zámeru na výrobnú a ekologickú modernizáciu Považskej cementárne v Ladcoch s celkovým rozpočtom 1,5 mld. Sk. Výraznú časť financií garantuje bavorská spoločnosť Berger Holding z Passau.
Ruská federácia odložila rozhodnutie, či dodrží prísľub, ktorý dala Organizácii krajín vyvážajúcich ropu, že určite prinajmenšom nezvýši produkciu svojej ropy do júna tohto roka. Ruský premiér M. Kasianov uviedol, že jeho krajina nie je momentálne pripravená odpovedať na požiadavku ropného kartelu obmedziť vývoz ropy v 2. štvrťroku tohto roka.
Dlhy Gazpromu, ruského plynárenského koncernu, zaznamenali 13 mld. USD. Schodok v hospodárení by mal dosiahnuť 175,5 mld. rubľov a v porovnaní s vlaňajškom vzrásť o 1,3 mld. USD. Finančné prostriedky nestačia napriek tomu, že vedenie znížilo investičné zámery na tento rok o 464 mil. USD.
O ponuke Ruhrgasu v súvislosti s privatizáciou SPP uverejnil v sobotu článok denník Westdeutsche Allgemeine Zeitung, podľa ktorého je Ruhrgas pred najväčšou investíciou vo svojej histórii. Za 5-percentný podiel na ruskom energetickom gigante Gazprom zaplatil pred rokmi Ruhrgas 1,7 mld. DEM.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 06:42