StoryEditor

Významný považský zamestnávateľ

22.04.2002, 00:00

Nová Dubnica (hn/Marián Hudec)
Leoni Slovakia, s. r. o., Nová Dubnica, závod Trenčianska Teplá-Dobrá, má v tomto roku dosiahnuť objem výroby za vyše 1,5 mld. Sk. Plánuje zhruba 70-miliónové investície, čo je takmer dvojnásobný nárast oproti vlaňajšku.
Vo firme, ktorá už desiaty rok pôsobí na Slovensku, za ostatné tri roky vzrástol obrat trojnásobne, a to zo 493 mil. Sk na poldruha miliardy korún. Firma má 640 zamestnancov (60 prijala v prvom štvrťroku) z okolia Dubnice a Trenčína. Do sociálneho programu zahrnula bezplatný dovoz a odvoz zamestnancov, bezplatné detské letné tábory, zahraničné dovolenky a vernostné po troch rokoch vo firme. V trojzmennej prevádzke zamestnáva aj ľudí z okolitých podnikov, ktorí nie sú dostatočne využití. Leoni Slovakia sa špecializuje na výrobu rôznych typov káblov a vodivých šnúr pre spotrebnú elektroniku, 99 % výroby exportuje do západnej Európy, Ázie, ČR, Poľska, Maďarska a Slovinska. Firma vlastní certifikát ISO 9001 a má rozpracovaný systém kvality životného prostredia.
Leoni Slovakia v Novej Dubnici, Leoni Autokabel Slovakia v Trenčíne a Leoni Cable v Starej Turej patria do nemeckého koncernu Leoni AG so sídlom v Norimbergu. Trenčiansky závod sa špecializuje na káblové zväzky pre automobilový priemysel a závod v Starej Turej vyrába vodiče pre telekomunikačnú a zdravotnícku techniku.
"Za desať rokov pôsobenia na Slovensku sme preinvestovali 2,2 mld. Sk, vyviezli tovar za vyše 18 miliárd korún a patríme medzi významných exportérov Slovenska. Na Považí zamestnávame 2 400 ľudí, v tomto roku plánujeme investovať vyše 140 miliónov korún, obrat za 3,7 mld. Sk, čo svedčí o dynamike našich slovenských závodov," povedal pre HN Lutz Hrotko, konateľ materskej spoločnosti Leoni Cable Assemblies v Nemecku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 01:03