StoryEditor

Spiš zajtra ožije westernom

16.08.2002, 00:00

V sobotu sa zmení časť Záhurskej doliny -- Blatná -- v rekreačnej oblasti Spišských Vlách na "divoký Západ". Celý deň budú môcť diváci sledovať umenie najlepších jazdcov v súťažných westernových a rodeových disciplínach o body do Slovenského pohára. Aj tohtoročný siedmy ročník súťaže usporiadala Slovenská asociácia Western ridingu a rodea (SAWR). Na čerstvo upravenom pieskovom kolbišti sa stretne asi 28 koní z celého Slovenska. Po slávnostnom nástupe súťažiacich o 10.00 hod. sa bude celé popoludnie niesť v duchu technicky náročných westernových disciplín. Po obedňajšej prestávke prídu na rad rýchlostné pracovné rodeové disciplíny: chytanie teliat do lasa, slalom okolo tyčí, rýchlostná súťaž v cvale okolo sudov, vytrieďovanie dobytka a práca s ním, pri ktorej musí jazdec udržať pod kontrolou necvičené teľa z paše. Súťaž je zaujímavá tým, že Spišské Vlachy sú známe rýchlym dobytkom, ktorý na súťaže privezú rovno z pastvín, a tak aj skúsení jazdci, ktorí v tejto disciplíne slávia úspechy, majú čo robiť, aby v časovom limite stihli uchytiť jalovicu skôr, než zaparkuje v opačnom kúte arény.
Prestávky medzi disciplínami spestria vystúpenia skupiny historického šermu i hravé fragmenty bojového umenia skupiny JAGO zo Spišskej Novej Vsi. Potešenie čaká aj milovníkov country hudby na večernom bále.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 01:54