StoryEditor

V Intertoto cupe stop Trenčínu

01.07.2002, 00:00
Autor:
TASRTASR

Debakel 0:5 zaznamenali futbalisti Ozety Dukla Trenčín v odvetnom stretnutí 1. kola letnej pohárovej súťaže Intertoto Cup na pôde chorvátskeho tímu Slaven Belupo. Napriek víťazstvu 3:1 v prvom zápase sa tak zverenci trénera Róberta Paldana so súťažou rozlúčili, Belupo nastúpi v druhom kole proti Belenensesu Lisabon. Domáci začali aktívnejšie, ale v prvej štvrťhodine ich snahu v ofenzíve likvidovala pozorná obrana Trenčanov. Zlom prišiel v 24. minúte, keď sa strelecky presadil Kosič a už o minútu Dodik zvýšil na 2:0. Chorváti okamžite ožili a hostia nedokázali odolať ich zvyšujúcemu sa tlaku. Ešte do prestávky pridali domáci tretí gól a hoci veľké šance sa rodili v odkrytej obrane aj na druhej strane, Svrček, Fabuš, Ivana a ani Hanko ich nedokázali premeniť. Naopak, Belupo pridalo po zmene strán ešte dva góly a zaslúžene postúpilo do druhého kola.
Pavol Hozlár, prezident Trenčína: "Futbal v Európe sa uberá úplne iným smerom a dnes sme to zažili na vlastnej koži. Vyrovnaných bolo iba prvých dvadsať minút, potom sme dvakrát za sebou inkasovali a domácim narástli krídla. Je mi jasné, že sme slovenskému futbalu dobré meno neurobili."
Slaven Belupo Koprivnica -- OD Trenčín 5:0 (3:0), góly: 24. Kosič, 25. Dodik, 33. a 54. Kovačič, 90. Dodik, 2 000 divákov, zostava OD Trenčín: Smak -- Konečný -- J. Nečas, M. Mičenec -- P. Ďuriš, Hanko, Kopačka, Svrček, Šmelko -- Ivana, Fabuš.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 05:53