Strácate orientáciu medzi toľkými druhmi bylinkových a ovocných čajov? Pomôžeme vám vybrať si medzi nimi tie pravé. Základ bylinkových čajov tvorí jeden druh rastliny (napríklad mäta pieporná alebo harmanček), ktorá sa zvýraznenie chuti kombinuje s ďalšími prísadami, ako je sladké drievko. Ovocné čaje majú základ v príjemne kyslom červenom ibišteku, ktorí sa mieša aj s listami čiernych ríbezlí. Napriek tomu, že tieto čaje nie sú považované za liečivé, niektoré z nich nášmu zdraviu prospievajú. Mäta pieporná zvyšuje chuť do jedla a zlepšuje trávenie. Škorica zasa znižuje nadúvanie, ďumbier pôsobí proti nevoľnosti. Listy čiernych ríbezlí sú známe svojimi prečisťujúcimi účinkami. A prečo by sme mali niekedy piť zelený čaj? Pretože podľa výskumov čínskej univerzity v Kunmingu má vynikajúci vplyv na znižovanie hladiny tukov a cholestorolu v krvi.
Y.M.
StoryEditor