StoryEditor

Dar z Talianska zmizol

29.09.2003, 00:00
Po odchode bývalého rektora Univerzity Komenského, dnes poslanca SDKÚ, Ferdinanda Devínskeho nechýba na rektoráte len majetok za viac než 1,5 milióna korún. Zmizla aj 13-zväzková encyklopédia, dar talianskeho prezidenta.

"Naozaj dúfam, že kancelársku a výpočtovú techniku, ktorú bývalý rektor po odchode z funkcie nezákonne zobral, vráti, pretože inak budem postupovať súdnou cestou," komentuje situáciu súčasný rektor Univerzity Komenského (UK) František Gahér. Počas inventarizácie majetku sa totiž zistilo, že k 31. marcu tohto roka v kancelárii rektora chýbal majetok približne za 1,54 milióna korún.
Spor, ktorý Gahér odmieta charakterizovať ako osobný, sa začal ešte počas voľby nového rektora na jeseň minulého roka. Devínskeho totiž považuje Gahérovu voľbu za nezákonnú, pretože sa na nej nezúčastnila jedna z fakúlt. Jeho sťažnosť na neregulárnosť volieb však na Generálnej prokuratúre po vyšetrení odložili a vrátiť sa k nej môžu len vtedy, ak by Devínsky uviedol nové skutočnosti.
Majetkové rošády. Práve argument o nezákonnom zvo...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/politika-a-spolocnost, menuAlias = politika-a-spolocnost, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 19:48