StoryEditor

Súhlas so stíhaním Martinčekovej

01.12.2004, 23:00
Poslankyňa SDKÚ Libuša Martinčeková by mala prísť o imunitu. Taký je verdikt parlamentného mandátového a imunitného výboru, ktorý včera odporučil plénu NR SR vydať Martinčekovú na trestné stíhanie.

Meno poslankyne figuruje v megakauze ľahkých vykurovacích olejov. Prokuratúra ju v tejto súvislosti podozrieva zo založenia a podpory zločineckej skupiny, resp. krátenia dane a poistného. Predseda výboru Ľubomír Lintner priznal, že rozhodovanie výboru urýchlila samotná Martinčeková, ktorá o zbavenie imunity požiadala. Zástupcovia všetkých politických strán potvrdili, že návrh na zbavenie imunity v pléne podporia. Generálny prokurátor SR Dobroslav Trnka poslancov oboznámil s časťou vyšetrovacieho spisu. Lintner pritom poznamenal - na základe týchto informácií by som hlasoval za zbavenie imunity aj bez výzvy samotnej poslankyne. Martinčeková aj včera zopakovala, že necíti žiadnu vinu. "Obvinenia sa nezakladajú na pravde." Poslankyňa však nechápe, ako sa mohli vyšetrovateľ, dozorujúci prokurátor a generálny prokurátor vôbec zhodnúť na tom, že spáchala trestný čin.
Martinčeková odmietla aj podozrenia, že o naftárskom biznise s čudnými firmami mohol vedieť aj jej trestne stíhaný manžel. "Musíme mať určité množstvo dôkazov, aby sme mohli prísť do parlamentu s návrhom na zbavenie imunity," oponuje generálny prokurátor. Poslanci sa môžu otázkou zbavenia Martinčekovej imunity zaoberať ešte na tejto schôdzi.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 05:54