StoryEditor

Francúzi o postupový bod

21.06.2004, 00:00
Autor:
TASRTASR

Dnešný program -- skupina B
Švajčiarsko -- Francúzsko
20.45, Coimbra
Rozhodca: MICHEĽ (SR)
Vzájomné zápasy
12 -- 6 -- 14

V poslednom stretnutí základnej skupiny bude mať tréner Francúzov Jacques Santini k dispozícii aj zotavené trio Makeleleho, Piresa a Lizarazua. Obhajcom titulu stačí na postup do štvrťfinále aj remíza, dokonca v prípade remízy Anglicka s Chorvátskom si môžu dovoliť aj dvojgólovú prehru. Švajčiarom, naopak, nemusí stačiť na účasť medzi elitnou osmičkou ani víťazstvo. Trénerovi Jakobimu Kuhnovi bude chýbať útočník Frei z Rennes, ktorý dostal dištanc za opľutie Angličana Gerrarda. Vo svojom druhom zápase na šampionáte sa predstaví trojica slovenských rozhodcov Micheľ -- Šramka, Balko.
Jacques Santini, tréner Francúzska: Naša ofenzívna sila nie je zatiaľ taká, akú som očakával, preto pristúpime k určitým zmenám. Obaja naši súperi vopred vedeli, v akom rozostavení budeme hrať a podľa toho sa na nás aj pripravili. Nemali sme pred majstrovstvami v pláne meniť stratégiu priamo na turnaji, ale nemusí to vždy byť na škodu.
Jakobi Kuhn, tréner Švajčiarska: Čaká nás ťažký, veľmi náročný zápas proti úradujúcim majstrom Európy a bývalým svetovým šampiónom. Všetci naši reprezentanti sú odhodlaní nechať na ihrisku hoci aj dušu, hrať naplno a ukázať kvalitný futbal.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 16:46