StoryEditor

SBS lídrom trhu

18.06.2003, 00:00

Poskytovateľ IT služieb, spoločnosť Siemens Business Services (SBS), ostáva vedúcim dodávateľom riešení pre e-government v západnej Európe. Tento záver je výsledkom aktuálnej štúdie IT analytikov z Gartner Group. Siemens sa stal trhovým vodcom, pokiaľ ide o národné vlády a pan-európske agentúry, už po druhýkrát. V tom istom čase, v apríli tohto roku, potvrdila aj štúdia vypracovaná analytikmi z Pierre Audoin Consultants (PAC), že spoločnosť je na prvom mieste v segmente e-governmentu aj v Nemecku.
Verejný sektor je jedným z troch kľúčových segmentov, na ktoré sa sústreďuje spoločnosť Siemens Business Services. Vo fiškálnom roku 2002 pochádzalo približne 15 percent z celkového predaja spoločnosti z verejnej správy -- a toto číslo sa počas prvých šiestich mesiacov roku 2003 zvýšilo na takmer 20 percent. Aktivity sú zatiaľ sústredené najmä v západnej Európe, kde spoločnosť disponuje silnou trhovou pozíciou v krajinách ako Nemecko, Veľká Británia, Taliansko a Rakúsko. Siemens Business Services získal tiež veľké objednávky v rámci verejného sektora v Makau (460 000 ID kariet) a v Južnej Afrike. Budúce členské krajiny EÚ z východnej Európy tiež získavajú na dôležitosti -- v oblastiach ako modernizácia ich administratívy alebo nasadenie nových systémov kontroly hraníc. Aj tu získava Siemens Business Services čoraz lepšie pozície na trhu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 13:03