StoryEditor

Bohaté leto na Oravskom hrade

12.07.2002, 00:00
Autor:
SITASITA

Oravský hrad už roky patrí k veľmi obľúbeným návštevným miestam Slovenska. Počas letných prázdnin svojim návštevníkom ponúkne množstvo podujatí a zábavných atrakcií. V sobotu 20. a nedeľu 21. júla môžu turisti navštíviť Turzov remeselnícky jarmok. Stretnú sa tam majstri mnohých remesiel pri ukážkach svojho fortieľu a ich výrobky si bude možné aj zakúpiť. Jarmok vyvrcholí tanečnou veselicou pri ľudovej hudbe. V piatok 26. júla organizátori pripravili už tradičnú nočnú prehliadka Oravského hradu. Pri nočnom osvetlení a s pomocou rôznych atrakcií sa prehliadka stáva nezabudnuteľným zážitkom. V sobotu 27. a nedeľu 28. júla návštevníkov privítajú skupiny historických scén a zaujímavá historická povesť o Oravskom hrade bude stvárnená nielen pre najmenších.
Na Hľadanie pokladu organizátori pozvú záujemcov v nedeľu 25. augusta -- bude to už piaty ročník rovnomennej akcie pre deti. Podujatie pri príležitosti vyvrcholenia školských prázdnin zahŕňa prijatie detí na Oravskom hrade Jurajom Turzom a rôzne zaujímavé hry a lákavé súťaže. Zatancovať si deti môžu na živej diskotéke.
V piatok 30. augusta bude opäť nočná prehliadka hradu. Každý deň na hrade vystupujú sokoliari a skupina historického šermu. Oravský hrad bude počas celých letných prázdnin otvorený od 8.30 do 17.30. Vstupné pre dospelých je 100 Sk, deti a študenti platia 60 Sk a deti do 6 rokov majú vstup zdarma. Za použitie kamery sa platí príplatok 100 Sk, za fotoaparát 60 Sk. Občania SR a ČR majú 50-percentnú zľavu zo vstupného.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/copernicus-2001, menuAlias = copernicus-2001, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
24. apríl 2024 16:07