StoryEditor

Chudneme s Lexom, dojčíme s Kubišom

31.07.2002, 00:00

Je pozoruhodné, aké vedľajšie vplyvy má účinkovanie niektorých démonizovaných mužov na slovenskej spoločenskej a politickej scéne. Na prvý pohľad na ich osobách niet ani jednej pozitívnej vlastnosti a žiaden ich čin nestojí za opakovanie. Keď svojho času prišiel Igor Kubiš o stoličku riaditeľa Slovenskej televízie, odišiel na materskú, resp. otcovskú dovolenku a stal sa prvým známejším mužom na Slovensku, ktorý sa týmto spôsobom podujal meniť dovtedajšie rodové stereotypy. Slovenské feministky sa už vtedy nechali počuť, že je smutné, že sa s touto dôležitou témou spája meno človeka s takým nízkym morálnym kreditom.
Ešte výraznejší je zásah Ivana Lexu do tunajšieho povedomia o zdraví, obezite a fyzickej kráse. O politickom význame jeho návratu sa už popísalo a našpekulovalo dosť, v druhej línii bolo možno počuť obdiv mnohých žien, zazneli dokonca slová, aký je ten vynovený Lexa sexi. Jeho zoštíhlenie však neoslovilo iba ženy, akciu Chudneme s Lexom už pred týždňom vyhlásil publicista a spisovateľ Peter Pišťanek, známy nielen drsnými knihami, ale aj svojimi tukovými vankúšmi. Ako sám vyhlásil, neznáša tučných ľudí, takže Lexov vzor minimálne jednému človeku pomôže mať lepší vzťah k sebe samému. Zdanlivo ide iba o recesiu, podprahovo je v tom ale zakódovaná hlboká pravda a ešte väčšia výzva pre značnú časť našej populácie, ktorú vzrušuje napĺňanie nákupných vozíkov a dlhý pokladničný blok v potravinách. S Ivanom Lexom sa z Afriky nevrátila iba šanca pre spravodlivosť, ale aj šanca na dlhší život v príjemnejšom a krajšom tele.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 16:59