StoryEditor

Slovenskí tenisti proti Luxembursku

04.10.2002, 00:00
Autor:
TASRTASRHNHN

Slovenskí tenisti sa v 2. kole euroafrickej zóny Davisovho pohára stretnú v dňoch 4. až 6. apríla budúceho roka s Luxemburskom na jeho pôde. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v sídle Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) v Londýne. Slovensko bolo v euroafrickej zóne najvyššie nasadenou krajinou, a tak má vo februári voľno. V prípade, že tím nehrajúceho kapitána Miloslava Mečířa v apríli v Luxembursku uspeje, postúpi do septembrovej baráže o účasť v svetovej skupine. Tam by sa stretol s jedným z neúspešných tímov z 1. kola svetovej skupiny. V prípade prehry v Luxembursku budú Slováci bojovať o zotrvanie v 1. skupine euroafrickej zóny. Radosť zo žrebu vyjadril generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška: "Bol k nám tentoraz skutočne milosrdný, pretože sme dostali najprijateľnejšieho možného súpera. Obával som sa, že nám žreb prisúdi Bielorusko alebo Izrael a v tom prípade by nás čakal skutočne tvrdý oriešok. Mojím želaním je, aby sme proti Luxembursku nastúpili v plnej sile aj s Dominikom Hrbatým, ktorý po neúspešnej baráži s Rumunskom pod dojmom prehry uvažoval o tom, že si dá v Davisovom pohári pauzu." Luxemburčania do 1. skupiny euroafrickej zóny postúpili v tomto roku vďaka trom víťazstvám -- nad Maďarskom 4:1, Juhosláviou 3:2 a Slovinskom 3:2. So Slovenskom sa ešte Luxemburčania nikdy nestretli. V aktuálnom Entry rebríčku ATP figurujú iba traja hráči z tejto krajiny -- tímovou jednotkou je Gilles Müller na 262. mieste, na 320. priečke je Mike Scheidweiler a až na 1247. mieste Mark Eberling. V Davisovom pohári zatiaľ vyhrali Luxemburčania 27 zápasov, prehrali ich 53.
V elitnej svetovej skupine nastúpi vo februárovom prvom kole terajší finalista a víťaz z roku 2001 Francúzsko na pôde Rumunska, premožiteľa slovenských tenistov z tohtoročnej baráže. Česká reprezentácia privíta druhé nasadené Rusko, Austrália sa doma stretne s Veľkou Britániou.
Svetová skupina 2003
1. kolo (7.-9. februára): Rumunsko -- Francúzsko (1), Holandsko (8) -- Švajčiarsko, Austrália (3) -- Veľká Británia, Švédsko (6) -- Brazília, Chorátsko -- USA (5), Španielsko (4) -- Belgicko, Argentína (7) -- Nemecko, Česko -- Rusko (2)
Prvá skupina euroafrickej zóny
1. kolo (7.-9. februára): Nórsko -- Rakúsko, Bielorusko -- Izrael, voľno majú Slovensko, Luxembursko, Fínsko, Zimbabwe, Taliansko a Maroko u 2. kolo (4.-6. apríla): Luxembursko -- Slovensko, Fínsko -- Nórsko/Rakúsko, Bielorusko/Izrael -- Zimbabwe, Maroko -- Taliansko.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 15:32