StoryEditor

234. schôdza vlády SR

20.09.2002, 00:00

Vláda SR vyjadrila súhlas
-- s návrhom na uzavretie Dohody medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Helénskej republiky o medzinárodnej cestnej osobnej a nákladnej doprave.
-- s návrhom Dohody medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Singapurskej republiky o zamedzení dvojitého zdanenia a zabránení daňovému úniku v odbore daní z príjmov.
-- s návrhom na uzavretie Dohody medzi vládou Slovenskej republiky a Svetovou bankou o zriadení kancelárie v Bratislave.
-- s návrhom Dohody medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Egyptskej arabskej republiky o zamedzení dvojitého zdanenia a zabránení daňovému úniku v odbore daní z príjmov.
Vláda SR s pripomienkami schválila
-- návrh čiastkového odškodnenia židovských obetí holokaustu v SR.
-- Program odstraňovania škôd v lesných ekosystémoch do roku 2010. Akceptuje dôležitosť realizácie ozdravných opatrení v lesných ekosystémoch poškodených negatívnym pôsobením antropogénnych vplyvov, najmä však imisiami. V rámci finančných možností štátneho rozpočtu budú vytvárané podmienky na ich realizáciu. Najpoškodenejšie oblasti budú v rámci programu riešené prioritne. Po vstupe Slovenska do Európskej únie budú vytvárané podmienky na získanie finančných zdrojov z prostriedkov únie v záujme vytvorenia mimorozpočtových zdrojov na realizáciu programu ozdravných opatrení v lesoch. Ministerstvo pôdohospodárstva SR v spolupráci s Ministerstvom hospodárstva SR predložia v roku 2003 legislatívny návrh zákona o Podpornom fonde na zvýšenie produkčnej schopnosti lesov, spracovanie a využívanie dreva.
Vláda SR schválila
-- Koncepciu systému finančného riadenia Kohézneho fondu.
-- Koncepciu systému finančného riadenia štrukturálnych fondov.
-- materiál SWOT analýza činnosti existujúcej siete regionálnych poradenských a informačných centier (RPIC), podnikateľských inovačných centier (BIC) a regionálnych rozvojových agentúr (RRA) v oblasti podpory malého a stredného podnikania.
-- rozpracovanie koncepcie spoplatnenia užívateľov diaľnic a ciest pre motorové vozidlá.
-- vymenovanie štátneho tajomníka Ministerstva zahraničných vecí SR Jaroslava Chleba do funkcie mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Slovenskej republiky v Helénskej republike so sídlom v Aténach.
-- návrh na zrušenie Licenčnej komisie pre posudzovanie žiadostí o udeľovanie licencií na obchodovanie s vojenským materiálom, zbraňami, strelivom a výbušninami, ich časťami a súčasťami.
-- návrh na zmenu uznesenia vlády č. 273 zo dňa 20. marca 2002 k Finančnému zabezpečeniu časti generálnych opráv a modernizácie lietadiel TU 154-M a JAK-40 formou priamej úhrady finančných prostriedkov zodpovedajúcich hodnote zahraničných subdodávok tovarov a služieb vo výške 3.687.000 USD, vyčlenených z prostriedkov zadlženosti Ruskej federácie voči Slovenskej republike v prospech spoločnosti ARIMPEX, s.r.o. poverenej Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky.
-- návrh na vyslovenie súhlasu s odplatným prevodom vlastníctva majetku štátu v správe Fondu detí a mládeže -- RZ Domaša Valkov podľa § 6 ods. 4 písm. d) zákona NR SR č. 189/1993 o FDaM v znení neskorších predpisov a to s prevodom nehnuteľnosti RZ Domaša Valkov nachádzajúcej sa v katastrálnom úrade Valkov, okres Stropkov.
-- návrh na vyslovenie súhlasu s odplatným prevodom vlastníctva majetku štátu v správe Fondu detí a mládeže podľa § 6 § ods. 4 písm. d) zákona NR SR č. 189/1993 Z.z. v znení neskorších predpisov, a to s prevodom spoluvlastníckeho podielu v 1/2 na nehnuteľnosti nachádzajúcej sa v Košiciach na Štefánikovej ul. č. 4.
-- návrh nariadenia vlády Slovenskej republiky, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 598/2001 Z. z., ktorým sa vydáva colný sadzobník.
-- návrh stratégie Slovenskej záručnej a rozvojovej banky, š.p.ú. na roky 2002 -- 2005.
Vláda SR vzala na vedomie
-- správu o stave budovania systému štátnej pokladnice
-- správu o plnení rozvojového programu externej integračnej komunikačnej stratégie SR v členských krajinách Európskej únie v 1. polroku 2002.
-- informačnú správu o vyhľadávaní a potieraní nelegálnej práce za I. polrok 2002.
-- zhodnotenie dopadov vstupu SR do Európskej únie na výkonnosť.
-- informáciu o analýze stavu vnímania korupcie spoločnosti.
-- štatistickú správu o základných vývojových tendenciách v hospodárstve SR v 1. polroku 2002 a aktualizovanú prognózu vývoja na rok 2002.
-- správu o prehľade celkovej interoperability PzM -- 2002.
Vláda SR prerušila rokovanie
-- o návrhu na prevzatie štátnej záruky vládou Slovenskej republiky za bankový úver na financovanie environmentálnych projektov zo zdrojov Európskej investičnej banky pre Slovenskú záručnú a rozvojovú banku, štátny peňažný ústav.
-- o Kolektívnej dohode na rok 2003 uzatvorenú podľa § 145 zákona č.312/2001 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
-- o žiadosti o odpustenie záväzku Slovenských magnezitových závodov, a. s. Jelšava za geologický prieskum.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
26. apríl 2024 06:47