StoryEditor

EIB o moste Košická na budúci týždeň

21.08.2002, 00:00
Autor:
SITASITA

Záverečné stanovisko Európskej investičnej banky (EIB) na dodávateľa stavby mostu Košická v Bratislave by malo byť známe na budúci týždeň. "Stanovisko výberovej komisie odišlo do banky uplynulý piatok a sám ešte neviem, ako banka rozhodne," uviedol námestník primátora pre dopravu a dopravné stavby František Dej. Podľa predsedu výberovej komisie a generálneho riaditeľa spoločnosti Metro Vladimíra Kovalčíka, celý proces by mal byť ukončený v priebehu 4 až 8 týždňov. Kovalčík koncom júla pripustil, že existuje viac zdrojov, ktoré je možné využiť pri výstavbe mosta a výberová komisia bude o nich uvažovať. Jednou z alternatív prvotného financovania výstavby je použitie prostriedkov zo štátneho rozpočtu s tým, že sa budú hľadať nové zdroje. S výstavbou mosta by sa podľa Kovalčíka "v prípade optimistických predpovedí mohlo začať 1. novembra".
Podľa medializovaných informácií, výberová komisia zmenila vlastné stanovisko aj kritériá a ustúpila požiadavkám EIB, prehodnotila svoje pôvodné rozhodnutie a zmenila víťaza tendra. Banka presadzovala ponuku konzorcia okolo spoločnosti Doprastav, ktorá bola asi o pol miliardy nižšia ako ostatné. Napriek tomu, že komisia túto ponuku považovala za nereálnu, minulý týždeň ju odsúhlasila.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 09:45