StoryEditor

Šuplerovci na semifinále nedosiahli

01.01.2002, 23:00
Autor:
TASRTASR

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali vo štvrťfinálovom stretnutí majstrovstiev sveta so Švajčiarskom až po samostatných nájazdoch a budú hrať iba o 5. -- 8. miesto. V súboji o piatu priečku sa zverenci trénera Júliusa Šuplera dnes stretnú s horším zo stretnutia Kanada -- Švédsko. Obaja súperi začali opatrne so zabezpečenou obranou a len ťažko sa dostávali do príležitostí. Skóre otvorili v 32. minúte švajčiarski hokejisti, keď Nüssli spoza bránky naservíroval puk na hokejku Bärtschiho a ten zblízka prestrelil Hamerlíka. Už o minútu sa na jedného slovenského obrancu rútili traja Švajčiari, ale Hamerlík v poslednej chvíli odpálil vo vzduchu puk do bezpečia. V 34. minúte sa Slovákom podarilo šťastne vyrovnať. Spoza švajčiarskej bránky chcel v oslabení Nüssli odpáliť puk, trafil však do ramena Svatoša a od neho sa odrazil puk za chrbát prekvapeného Stephana. O ďalšie dve minúty trafil Macho zblízka ľavú žrď. V treťom dejstve to bola hra nervov, obe mužstvá nechceli spraviť chybu a pozorne si strážili modrú čiaru. V dramatickom závere strelil v 58. minúte po závare druhý gól Švajčiarov Monnet a zdalo sa, že je rozhodnuté. Slováci sa však nevzdali a vrhli všetko do útoku. Pred švajčiarskou bránkou perfektne zapracovali Pohanka s Holečkom a obranca Malec 36 sekúnd po góle Švajčiarov zasunul puk za Stephana. Keďže v desaťminútovom predĺžení gól nepadol, nasledovali samostatné nájazdy. V nich sa viac darilo Švajčiarom, ktorí vyhrali 2:1, keď góly strelili Camenzind a Helfenstein. Za Slovákov skóroval iba Kopecký, Svatoš, Macho, Koložváry a Skladaný brankára Stephana neprekonali.

Július Šupler, tréner SR: "Očakával som takýto súboj, pretože v lete sme so Švajčiarmi dvakrát hrali. Som hrdý na svoj tím, ktorý počas celého turnaja podával veľmi dobré výkony. Máme vyrovnané formácie a dvoch dobrých brankárov. Myslím, že Švajčiari si z turnaja odnesú medailu."

Jakob Kolliker, tréner Švajčiarska: "Bol to veľmi vyrovnaný zápas, ale myslím, že sme boli o niečo lepší. Bohužiaľ, nedali sme viac gólov, aj keď sme na to príležitosti mali. Mali sme problém dostať sa cez tvrdú slovenskú obranu."

VÝSLEDKY
Štvrťfinále: SLOVENSKO -- Švajčiarsko 2:3 po samostatných nájazdoch (0:0, 1:1, 1:1 -- 0:0, 0:1), góly: 34. Svatoš, 59. Malec -- 32. P. Bärtschi, 58. Monnet, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, Poliakov (Rus.) -- Semionov (Est.), Zajcev (Rus.), 4 210 divákov. Zostava SR: Hamerlík -- Velebný, Frühauf, Jurčina, Stehlík, K. Sloboda, Hudec, R. Sloboda, Malec -- Skladaný, Macho, Kristín -- Svatoš, Gajdoš, Holečko -- Pohanka, Kopecký, Oravec -- Jaško, Koložváry, Kolařík, Rusko -- USA 6:1 (1:0, 4:1, 1:0), stretnutia Kanada -- Švédsko a Česko -- Fínsko sa skončili po uzávierke HN, o 9. miesto (o záchranu): Bielorusko -- Francúzsko 2:3 (1:0, 0:2, 1:1).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 04:48