StoryEditor

Krátko z domova

16.12.2001, 23:00

-Ministerstvo zahraničných vecí SR chápe rozhodnutie USA odstúpiť od Zmluvy o protiraketovej obrane (ABM) a očakáva, že toto rozhodnutie v konečnom dôsledku prispeje k vyššej schopnosti demokratického sveta čeliť novým bezpečnostným rizikám. Slovenský rezort diplomacie zároveň vyjadruje presvedčenie, že začatý dialóg medzi USA a Ruskou federáciou v bezpečnostnej oblasti bude aj naďalej pokračovať v duchu najnovšieho vývoja pri prehlbovaní vzťahov medzi NATO a Ruskom.

-Bustu Alexandra Dubčeka pri príležitosti jeho nedožitých 80. narodenín odhalili v piatok vo vstupných priestoroch Trenčianskej univerzity (TU). Rektor vysokej školy Juraj Wagner označil tento akt za prejav uznania politikovi, ktorý považoval úctu k občanom za jednu zo základných zásad politiky.

-Učebné a športové pomôcky v hodnote takmer 18 000 korún venovala školám s veľkým počtom rómskych žiakov v okrese Michalovce švédska Nadácia Axel Jonsson. Dar, ktorý prišiel na Slovensko prostredníctvom Švédsko-slovenského spolku, odovzdal pedagógom riaditeľ michalovského Domu Matice slovenskej Ján Eštok.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 14:50