StoryEditor

Iniciatíva pre bezpečný obsah

16.10.2002, 00:00

Spoločnosti IBM, Philips Research a Telematica Instituut oznámili začatie spoločného výskumného projektu zameraného na bezpečnú dodávku obsahu v širokopásmových sieťach do domácností, v ich rámci a z nich. Cieľom projektu nazvaného TIPSCI (Iniciatíva pre bezpečný obsah od Telematica Instituut, IBM, Philips) je vytvorenie prototypu integrovaného riešenia na dodávku obsahu, ktoré bude umožňovať jednoduchšie a bezpečnejšie zasielanie spotrebiteľských dát, napríklad hudby, videosekvencií a hier, v rámci domácnosti. Vyriešiť treba problém zabezpečenia dát, správy digitálnych vlastníckych práv, kvalitu poskytovania služby a rýchlosť a spravovateľnosť domácej komunikačnej siete.
ZABEZPEČENIE DÁT
"Partnerstvom so spoločnosťou Philips a inštitútom Telematica Instituut pokračuje IBM v napĺňaní svojho záväzku zvýšiť zabezpečenie digitálnych dát dodávaných spotrebiteľom," vysvetlil viceprezident IBM Software pre správu obsahu Brett MacIntyre. "Chceme dať zákazníkom istotu, že digitálny zvuk, obraz a webové dáta vstupujúce do ich domácnosti sú chránené a zabezpečené. Preto investujeme do všetkých častí digitálneho mediálneho reťazca." Výkonný riaditeľ holandskej pobočky IBM Harry van Dorenmalen dopĺňa: "Tento projekt dospel do fázy zrelosti aj preto, lebo súčasťou úspešného partnerského vzťahu je úplné nasadenie."
DOMÁCE SIETE
"Tento vývoj je úplne v súlade s víziou Ambient Intelligence spoločnosti Philips," hovorí prvý viceprezident Philips Research Fred Boekhorst. "V budúcnosti očakávame vytvorenie domácich sietí pozostávajúcich zo zariadení zdieľajúcich rovnaké dáta, ktoré prinesú spotrebiteľom optimálny úžitok z nových príležitostí v oblasti digitálnej elektroniky. Hladká výmena dát medzi zariadeniami je základnou podmienkou, a skúmanie riešení DRM (Správy digitálnych práv) je nevyhnutné ak chceme v ľuďoch vyvolať istotu a dôveru v čoraz viac zosieťovaný svet."
"Dodávka multimediálnych dát kedykoľvek, kamkoľvek a na akékoľvek zariadenie tak, aby išlo o osobný zážitok je hlavným výskumným cieľom inštitútu Telematica Instituut," vyhlásil Chris Vissers vedecký riaditeľ Telematica Instituut. "Podmienkami na dosiahnutie tohto cieľa sú správa digitálnych práv, zabezpečená distribúcia obsahu a schopné podnikateľské modely."

KĽUČOVÉ TECHNOLÓGIE
Každá zo spoločností vkladá do výskumného projektu vlastné skúsenosti a technológie. Kľúčovú úlohu zohráva ponuka zariadení spotrebnej elektroniky a domácich sietí spoločnosťou Philips -- ide o riešenia na správu digitálnych práv (DRM), domáce brány, domáce počítače s výstupom na TV a koncové používateľské zariadenia pre kvalitný zvukový a obrazový výstup. IBM prispeje skúsenosťami v poskytovaní služieb a ponuke produktov v oblastiach sieťových informačných systémov a infraštruktúry pre poskytovateľov služieb, softvérom na správu obsahu, pervazívnymi aplikačnými riešeniami a softvérom DRM zo systému IBM na správu elektronických médií EMMS (Electronic Media Management System). Telematica Institut zabezpečí funkcie základného vedeckého výskumu a aplikačného výskumu v oblastiach produkcie obsahu, personalizovaných služieb a podnikových modelov.
Spoločnosti vytvoria ukážkovú platformu, ktorá bude prezentovať výhody spojenia systémov na správu obsahu a jeho distribúciu u poskytovateľov spotrebných služieb. Projekt by mal priniesť konkrétne výsledky v decembri 2003.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. apríl 2024 19:59