StoryEditor

Výmeny v SPP odložili

14.01.2003, 23:00
Autor:
TASRTASR

Výkonný výbor Fondu národného majetku (FNM) SR včera neschválil návrh rezortu hospodárstva na konanie mimoriadneho valného zhromaždenia Slovenského plynárenského priemyslu (SPP). Malo sa ňom hlasovať o personálnych zmenách v spoločnosti.
Ako potvrdila hovorkyňa FNM Tatjana Lesajová, navrhované zmeny sa majú týkať tak Predstavenstva, ako aj Dozornej rady SPP. "Návrh ministerstva hospodárstva sme neschválili kvôli neskorému predloženiu samotných nominácií až v priebehu rokovania výkonného výboru FNM. K návrhu sa vrátime do jedného týždňa," konštatovala Lesajová.
Hovorkyňa ministra hospodárstva Katarína Ševčíková potvrdila podanie návrhu, avšak k navrhovaným nomináciám sa nevyjadrila.
Predstavenstvo SPP má v súčasnosti sedem členov. Za rezort hospodárstva boli do predstavenstva pri vstupe strategických investorov v lete minulého roka dosadení Pavol Janočko, Juraj Horváth a Ján Kasper. Štyri miesta v predstavenstve podľa akcionárskej zmluvy obsadili majitelia po 24,5 % akcií SPP -- spoločnosti Ruhrgas a Gaz de France. Dozorná rada SPP má dvanásť členov, z toho osem v kompetencii ministra hospodárstva, traja sú volení z radov zamestnancov a jeden je za investora.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 16:13