StoryEditor

Z dobovej tlače

21.03.2002, 23:00

(...) Schôdzku zahájil starosta spoločenstva tým, že vysvetlil príčiny, prečo zvolal stavebných živnostníkov a oznámil, že veľkú úlohu pri zadávaní prác hrajú politické strany a zdôrazňuje, že exponenti politických strán pôsobili, ako to bolo zistené, na niektorých remeselníkov tým, že im sľúbili obdržanie práce, keď vstúpia do istých politických strán (...) nie je mysliteľné, aby remeselník pri každej práci zmenil svoju politickú orientáciu, vstúpi do inej strany a je potom za to honorovaný. Dívajúc sa na túto skutočnosť z hľadiska morálneho, človek sa musí priamo zaraziť pred trúfalosťou inteligentných vodcov politických strán a sa opýtať: Ako sa môže opovážiť biedu remeselníkov využitkovať ku zlákaniu nových členov do politických strán pod sľubom obdržania prác?
Protestná schôdzka stavebných živnostníkov v Nitre 16. febr. 1928. Slovenský remeselník a obchodník, roč. 10, 10. marec 1928, č. 9, s. 4.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 02:47