StoryEditor

České trhy

07.05.2002, 00:00

Dražba skrachovanej siete českých čerpacích staníc Petra bude 7. júna. Povedal to Roman Hakl z aukčnej siene Naxos s tým, že pôvodne plánovaný termín dražby 36 čerpacích staníc bol kvôli formalitám presunutý. Petra sa bude dražiť druhýkrát. Predchádzajúca dražba sa skončila neúspechom, keď víťaz, firma Eurotank, neuhradil cenu 552 mil. Kč. (TASR)
Celkový obrat 50 najväčších obchodných skupín v Českej republike dosiahol vlani 263 mld. Kč, čo je medziročný vzostup o 30 mld. Kč. Vyplýva to z analýzy českej firmy Incoma Research. Rýchly rast reťazcov sa začína spomaľovať, pretože v roku 2000 bol medziročný rast obratu tejto päťdesiatky 41 mld. Kč. Pritom tržby prvej desiatky, ktorú vedie české Makro Cash & Carry, vzrástli o 25 mld. Kč. Druhá desiatka ich má väčšie už iba o 5 mld. Kč. Súhrnné tržby celého zostatku rebríčka stagnovali. (TASR)
(TASR)
Vyše 20 miliónov Kč investovala česká spoločnosť ČKD Kutná Hora do novej formovacej linky na zlievarenskú výrobu foriem a jadier. Linka od popredného nemeckého výrobcu obdobných technológií firmy FAT bola v týchto dňoch uvedená do skúšobnej prevádzky. Jej inštalácia zvýši kapacitu podniku o 3500 ton odliatkov ročne.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 14:28